M. Kemalpaşa’ya Modern Hastane

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, yeni Devlet Hastanesi’nin inşaatında sona gelindiğini söyledi.

M. Kemalpaşa’ya Modern Hastane

Başkan Sadi Kurtulan, Bursa Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, Mustafakemalpaşa Sağlık Müdürü Dr. Özgür Yıldız ve Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Erol Bağcivan ile birlikte inşaatı süren yeni Devlet Hastanesi’nde incelemelerde bulundu. Tatkavaklı Mahallesi’nde 2012 yılında temeli atılan ve şu anda yüzde doksanı tamamlanan yeni Devlet Hastanesi’ni ziyaret eden heyet, inşaatı gezerek, müteahhit firma yetkililerinden bilgi aldı.

100 bin metrekare alan üzerine kurulan hastanenin yalnız Mustafakemalpaşa için değil, bütün bölge için büyük bir sağlık yatırımı olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, modern yapısıyla vatandaşlara her branşta birinci sınıf sağlık hizmeti verileceğini belirtti.

Hastane bölgesine ulaşımı sağlamak için 2 kilometrelik yolun asfaltlanacağını dile getiren Başkan Kurtulan, “ Türkiye’nin en modern hastanelerinden biri Mustafakemalpaşa’ya kazandırılıyor. Çalışmalarda artık sona gelindi. 31 Aralık 2014'te resmi teslim süresi olan inşaatın daha erken tamamlanmasını bekliyoruz. Bölgemizde sağlık hizmetlerinin kalitesi yeni Devlet Hastanesi ile daha da artacak” dedi.

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan ise, firma tarafından hastanenin ekim ayı içinde teslim edileceğini söyledi.

Akan, çoğu sağlık cihazının yeniden temin edileceğini, en kısa zamanda da açılışın yapılacağını sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA