-büyükşehir Belediyesinden 7 Yerde İftar Çadırı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ramazan ayında 7 farklı noktaya iftar çadırı kuracak. İftar çadırlarının yanı sıra 25 ilçede halk iftarları da düzenlenecek.

Başkentliler, 11 ayın sultanı ramazan ayında, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından kent merkezinde 7 farklı noktaya kurulan çadırlarda iftar yapabilecek. Büyükşehir Belediyesi, 7 ayrı noktada kurulacak iftar çadırlarının yanı sıra, her akşam bir ilçede olmak üzere 25 ilçede, halk iftarları düzenleyecek. Halk iftarlarına Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de katılacak.
Yaz sıcakları nedeniyle klimaların, iftar programlarının izlenebilmesi için LCD ekran televizyonların yerleştirileceği çadırlarda vatandaşlara her gün en az 4 çeşit yemekten oluşan menü ikram edilecek. İftar çadırlarında yemekler tek kullanımlık tabak ve çatallarla verilecek. Çadırlar; Ulus'ta Hacı Bayram Cami yanı ve Gençlik Parkı, Sincan'da Lale Meydanı, Yenimahalle'de OSTİM Metro Durağı, Altındağ'da Siteler Girişi Üst Geçit Ayağı, Mamak'ta Abidinpaşa Makro Market yanı, Çankaya'da AŞTİ'de kurulacak. Ramazan ayı boyunca iftar çadırlarında günlük 10 bin konuk ağırlamayı beklediklerini ifade eden Büyükşehir yetkilileri, on bir ayın sultanı bereket ayının huzurlu ve güven içerisinde geçmesi için gerekli çalışmaları yapacaklarını da dile getirdiler.
- İlçelerde halk iftarı
Büyükşehir Belediyesi, Başkent'in 7 noktasında kuracağı iftar çadırlarının yanı sıra her akşam bir ilçede olmak üzere Ankara'nın 25 ilçesinde halka açık iftarlar düzenleyecek. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in de katılacağı halk iftarlarında her gün ortalama 5 bin kişiye iftar sunulacak. İftarda Türk tasavvuf musikisi konserleri de verilecek.
Kaynak: AA