Seydişehir Belediyesi 2014 Yılı Projeleri

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, 2014 yatırım programına alınan Kuğulu Vadisi, Seyyid Harun Külliyesi, Akçay Deresi Islah Projeleri hakkında bilgi verdi.

Belediye Meclis Salonunda basın toplantısı düzenleyen Tutal, 2014 yatırım programına alınan projelerin, Konya ve Ankara'da yaptığı görüşmelerin ardından netlik kazandığını söyledi.

Yatırım projelerinin gerçekleşmesi halinde Seydişehir'in çehresinin değişeceğini belirten başkan Tutal, şöyle konuştu:
"Seyyid Harun Projesi'ni, üniversite işbirliğiyle ele aldık. Bu yılın sonunda kazmayı vururuz. Kuğulu Vadisi Projesi'ni Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (KOP) ile hazırladık. Büyükşehir ve Ankara ile görüşmelerimiz neticesinde son noktaya gelmiş bulunmaktayız. Gerçekleştiği zaman insanlarımızın dinlenme ve gezi alanları olacak. Ayrıca yol üzerine organik ürünlerin pazarlanması için çevreye uyumlu satış noktaları oluşturacağız. Burası istihdam yaratacak. Bunların en önemli bütünleyicisi olan Akçay Deresi Islah Projesi'nin şehir içi bölümündeki 2,5 kilometrelik bölümünde hayata geçireceğiz. DSİ ile görüştük projeyi Büyükşehir'e verdik. Meclis kararıyla Gazi İlkokulu arkasına gençlik merkezi yapılması için yer tahsisi yaptık. Buraya bir de olimpik yüzme havuzu yapacağız."
Meslek Edindirme Merkezi binasının temelini bu yıl atacaklarını ifade eden Tutal, oto sanayi arkasında 16 bin metrekarelik alanda park ve yeni kadınlar lokali yapacaklarını söyledi.

Başkan Tutal, "Bu projeler için Ankara'da bir dizi temaslarda bulunduk. Bu yatırımların en kısa zamanda yapılması için gerekli çalışmaları yaptık. Seydişehir için güzel işler olacak biraz sabretmek lazım" dedi.

Jeotermal sıcak su ihalesi konusunda da gelişmeler olduğunu anlatan Tutal, yakında bu çalışma için somut gelişmelerin olacağını kaydetti.

Kaynak: AA