Turgutlu'da Erik Üreticinin Yüzünü Güldürdü

Turgutlu Ziraat Odası Başkanı Abdullah Şenol, ilçenin önemli tarımsal ürünlerinden olan erikte, geçmiş yılların aksine çiftçinin alıcı aramak yerine, alıcıların ürün bulmaya çalıştığını ifade ederek, eriğin bu yıl çiftçinin yüzünü güldürdüğünü söyledi.

Yaşanan don olayına rağmen geçen yıla göre erik rekoltesinin, 5-10 bin ton artışla 50-60 bin ton arasında gerçekleşmesi beklenen Turgutlu'da, talepteki artış da üreticiyi sevindirdi. Son 2 yılda alıcı bulunamadığı için Turgutlu Meyve ve Sebze Hali'nden şehir çöplüğüne kamyonlarla dökülen erik, bu yıl "altın yılın" yaşıyor.
Turgutlu Meyve ve Sebze Hali'nde papaz eriği 2-4 lira arasında, Ankara cinsi erik ise 1,5- 2,5 lira arasında alıcı buluyor.
Turgutlu Ziraat Odası Başkanı Abdullah Şenol, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, erikte bu yıl hava koşullarında yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen rekoltenin 50-60 bin tonu bulacağını belirtti.

Bununla birlikte erikte geçen yıllarda yaşanan pazar sıkıntısının da ortadan kalktığını ifade eden Şenol, şunları söyledi:
"Çiftçilerimizin Turgutlu Sebze ve Meyve Hali'ne getirdiği ürünleri, iç piyasaya 2 ile 3 lira arasında alıcı bulurken, daha yüksek kaliteli olanları ihracatçı firmalar tarafından kilosu 4 liradan alınarak değerlendirilmiştir. Önceki 2 yılda çiftçilerimiz, alıcı bulunamadığı için ürünlerini kamyonlarla çöpe dökmek zorunda kalmıştı. Bu yıl ise erik çiftçimizin yüzünü güldürdü. Çiftçimiz ürününe geçmiş yıllarda alıcı ararken, bu yıl alıcılar ürün arıyor."
Kaynak: AA