ODTÜ'nün Beyaz Haber korkusu

Kestiği ağaçlar için basın toplantısı düzenleyen ODTÜ yönetimi o toplantıya Beyaz Haber ekibini almadı.

ODTÜ'nün Beyaz Haber korkusu
ODTÜ sınırları içinde yer alan Eymir Gölü'nde ağaç katliamı yapmıştı. O katliamı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek katıldığı bir programda fotoğraflarla kanıtlamış, Beyaz Haber de o katliamı yerinde görüntülemişti.

Aradan bir hafta geçti ama ODTÜ yönetiminden o ağaçlar rant için mi kesildi? sorusuna tatmin edici bir cevap gelmedi. ODTÜ yönetimi bugün kendi belirlediği gazetecilerle Eymir Gölü'nde biraraya geldi. Beyaz Haber ekibi de o toplantıyı izlemek istedi ama içeriye alınmadı.

Gerekirse ağaç kesilir açıklamasıyla şok eden ODTÜ Basın Koordinatörü Serpil Savaş'ın Beyaz Haber ekibine telefonda yaptığı açıklamalar dikkat çekti.

İsimleri kendisinin seçtiğini söyleyen Serpil Savaş 'Rektör beyin de önerdiği isimler oldu ama ben seçilen isimleri yapılan haberlere göre düşündüm. Rektör bey bir grup gazeteciyle sohbet etmek istiyor bu rektörün özel daveti' dedi.

Serpil Savaş, Beyaz Haber muhabirinin 'Eymir Gölü'nün alanı Özel Çevre Kurulu'na geçti. Siz Özel Çevre Kurulu'nun arazisinde izin almadan nasıl kesim yaptınız? Bu suç değil mi?' sorusuna 'itiraz yapıldı, itiraz kabul ediliyor zaten böyle bir şey yok. Lütfen kapıdan artık ayrılın yapacak bir şey yok. Bugün giremeyeceksiniz buraya alınmıyorsunuz' cevabını verdi.

ODTÜ kesilen ağaçların çürük olduğunu iddia etmiş fakat o ağaçların hiç birinin çürük olmadığı ortaya çıkmıştı.

ODTÜ yönetimi kesilen ağaçlar için bakanlıktan izin alındığını söylemişti fakat bakanlığın ODTÜ yönetimine kesim için her hangi bir izin vermediği ortaya çıktı.