Kar yağışı etkisini gösterdi

Soğuk ve yağışlı hava etkisini göstermeye başladı. Kars, Erzurum, Hakkari, Sivas beyaza büründü.Ankara'nın yüksek kesimlerinde de kar yağışı kendini gösterdi.

Kar yağışı etkisini gösterdi
HAKKARİ VE SİVAS BEYAZ BÜRÜNDÜ

Hakkari'de gece saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı, kent merkezi ve yüksek kesimleri beyaza bürüdü. Kar yağışı nedeniyle 7 köy 14 mezranın yolu kapandı.

Dün akşam saatlerdinden itibaren etkili olan yağmur, bu sabaha doğru yerini kar yağışına bıraktı. Yoğun kar yağışı ile birlikte kent merkezi ve yüksek kesimler beyaz örtü ile kaplandı. Kent merkezindeki kar kalınlığı 5 santimetreyi bulurken, yüksek kesimlerde 30 santimetreye ulaştı. Sabah iş yererinin kepenklerini açanlar, iş yerlerinin önündeki karları temizlemeye çalışırken, zaman zaman karla karışık yağan yağmur nedeniyle bazı caddelerde de su birikintileri oluştu.

Sivas'ta gün boyu aralıklarla etkili olan yağmur yerini kara bıraktı. Sabah erken saatlerden itibaren kent genelinde kar yağışı etkili olmaya başladı. Yağış ile birlikte Sivas kent merkezi beyaza büründü, hava sıcaklığı 0 dereceye düştü. Kar yağışı ile birlikte araç ve yaya trafiğinde aksamalar meydana geldi.

BAŞKENT'İN YÜKSEK KESİMLERİNE KAR YAĞDI

Ankara'da şehir merkezine yağmur yağarken, yüksek tepelere kar yağdı. Gece saatlerinde hava sıcaklığının düşmesi sonucu yağan kar, havanın aydınlanmasıyla kesildi. Mamak ilçesindeki tepelerin beyaza büründüğü gözlendi. Başkentliler, kent merkezindeki ağaçların yeşil ve sarı tonlardaki yapraklarıyla tepelere düşen beyaz kar manzaralarını birlikte fotoğrafladı.

KARS -5 DERECE

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 5 dereceyle Kars ve Ardahan'da ölçüldü.

Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, gece saatlerinde özellikle yüksek kesimlerde kar yağışı etkili olurken, bugün de alçak basınç merkezi etkisindeki bölgede karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.

Gece en düşük hava sıcaklığı Van'da 5, Muş'ta 3, Erzincan'da 2, Iğdır, Bitlis ve Hakkari'de sıfır, sıfırın altında olmak üzere Kars ve Ardahan'da 5, Erzurum ve Ağrı 4 derece ölçüldü.

Günün en yüksek hava sıcaklıkları da Van'da 12, Hakkari'de 11, Erzincan, Muş ve Bitlis'te 10, Iğdır'da 8, Ağrı'da 5, Erzurum'da 4, Ardahan ve Kars'ta ise 3 derece tahmin ediliyor.

Yetkililer kar yağışı ve hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesi nedeniyle buzlanma ve don olayına karşı vatandaşları uyardı.

YOZGAT'A MEVSİMİN İLK KARI YAĞDI

Yozgat'ta akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış yerini kara bıraktı.

İlde hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte akşam saatlerinde etkili olan yağmurun sabaha doğru yerini kar yağışına bırakması kenti beyaza bürüdü. Sabah işe gidecek vatandaşlar beyaz kar örtüsü sürpriziyle karşılaştı. Bazı vatandaşlar işe gitmek için araçlarının üzerindeki karı temizleyerek güne başladı. Vatandaşlar mevsim itibariyle kar yağışının olması gerektiğini belirterek, “Kar rahmet bereket demektir. Karla birlikte toprakta suyunu alacak ve kuraklığın önlenmesine büyük katkı sağlayacak. İnşallah daha fazla yağar.” temennisinde bulundu.

İlde şehir merkezi ve binaların çatıları beyaza bürünürken, yüksek kesimlerde kar kalınlığı 5 santimetreye ulaştı.

ABANT'TA KAR BAŞLADI

Doğal güzellikleriyle ünlü Abant Tabiat Parkı'nda kar yağışı başladı.

Gece başlayan sağanak yerini sabah saatlerinde kara bıraktı. Yağışın aralıklarla devam ettiği Abant'ta kar kalınlığı 5 santimetreye ulaştı. Beyaz örtüye bürünen tabiat parkındaki faytoncular, fırça ile faytonların üzerinde bulunan karları temizledi.

Bu arada, hafta sonu tatili için Abant'a gelen tatilciler, yağan kar altında yürüyüş yaparak, fotoğraf çektirdi ve fayton turu attı.