Şimdi Zekeriya Öz düşünsün!

Eski Bordo Bereli emekli Albay Levent Göktaş, Zekeriya Öz, eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Mutlu Ekizoğlu ve bazı paralel polisler hakkında kumpas gerekçesiyle soruşturma talep etti.

Şimdi Zekeriya Öz düşünsün!
Kumpas soruşturmasında müşteki sıfatıyla ifade veren ve paralel yapıdan şikayetçi olan emekli Albay Levent Göktaş, eski özel yetkili savcı Zekeriya Öz, eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü (TEM) Mutlu Ekizoğlu ve bu kişilere bağlı çalışan paralel yapının polisleri hakkında soruşturma yapılmasını talep etti.

Savcı Öz ve emrindeki polislerin, devletin güvenliğini ilgilendiren birçok belge ve bilgiyi illegal olarak incelediğini belirten Göktaş, bunların ne şekilde ve ne sebeple incelendiklerinin araştırılmasını istedi. Balyoz hâkimi Ömer Diken'in de kumpasın içinde yer aldığını dile getiren Levent Göktaş, Ergenekon davasında 23 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılmış, ancak hak ihlali yapıldığı gerekçesiyle tahliye edilmişti. Levent Göktaş, "Bordo Bereliler" olarak da bilinen Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda tabur komutanıydı. TSK bünyesinde ve dış politikada kritik görevler üstlendi. Emekli olduktan sonra ise Ankara'da avukatlık yapmaya başladı. Fakat Göktaş, devlet içindeki paralel yapının hedef seçtiği kişilerden biriydi. Ergenekon davasında 23 yıl 9 ay hapse çarptırıldı ancak hak ihlali gerekçesiyle tahliye edildi.

PARMAK İZİNİ BİLE ARAMADILAR

Genelkurmay Başkanlığı'nın suç duyurusu üzerine Ergenekon, Balyoz ve Askeri Casusluk davalarında bazı askerlere kumpas kurulduğu iddiasını araştıran İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na geçtiğimiz günlerde müşteki sıfatıyla ifade veren emekli Albay Göktaş, SABAH'ın ulaştığı ifade tutanağına göre Ergenekon davasında yargılanmasına neden olan tek delilin meşhur 51 nolu DVD olduğunu, bunu da paralel yapının oluşturup Ankara'daki avukatlık ofisine yerleştirdiğini söyledi. Bu DVD'de parmak izi araması için defalarca başvuru yapan ve üzerinde kendi parmak izi çıkması durumunda suçu kabul edeceğini belirten Göktaş, tüm taleplerine rağmen parmak izi aramasının yapılmadığını da vurguladı.