CHP'de sürpriz istifa!

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu Parti Meclisi üyeliğinden istifa etti.

CHP'de sürpriz istifa!
CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu Parti Meclisi üyeliğinden istifa etti.

Gerçek Gündem'in haberine göre Erdoğdu'nun istifasını iki gün önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na teslim ettiği öğrenildi. Erdoğdu yakın çevresine 'Yolsuzlukları karşı mücadelemi milletvekili olarak sürdüreceğim. Enerjimi daha çok yolsuzluğa karşı mücadeleye harcayacağım. Mevcut şartlar ve Genel Başkanımız sayın Kılıçdaroğlu'nun daha rahat çalışabilmesi için istifa ettim' dedi.

Öte yandan Aykut Erdoğdu'nun istifası üzerine boşalan PM üyeliğine Murat Özçelik'in gelmesi kesinleşti. Özçelik'in yarın yapılacak Parti Meclisi toplantısının ardından CHP Genel Başkan Yardımcılığı'na atanması ve dış politikadan sorumlu olması bekleniyor.

ÖZÇELİK İÇİN BİR İSTİFA DAHA GEREKİYOR
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu kurultayda anahtar listesinde olmasına rağmen Parti Meclisi'ne giremeyen ve yedek listede yer alan Dış Politika Başdanışmanı Murat Özçelik'i PM'ye almak ve ardından da MYK'da genel başkan yardımcısı olarak görevlendirmek istiyordu. Önce Ankara Milletvekili Gök istifa edip grup başkanvekili seçildi. Gök'ün yerine birinci yedek üye Ali Özcan PM'ye girdi. İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun istifasıyla eski Büyükelçi Murat Özçelik'in PM'ye girmesinin önünde engel kalmadı.

TWİTTER PROFİLİNİ DEĞİŞTİRDİ
Aykut Erdoğdu, istifasının ardından Twitter hesabındaki kişisel bilgilerini de değiştirdi. CHP Parti Meclisi unvanını çıkaran Erdoğdu, 'CHP İstanbul Milletvekili, Atatürkçü, Sosyal Demokrat, Yolsuzlukla ve Emperyalizmle Mücadele Ediyor' kısmını bıraktı.