Semih Yalçın; Mansur Yavaş'a MHP'den gram oy gitmez

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın Beyaz TV'de yayınlanan Basın Kulisi adlı programda Mansur Yavaş'ın CHP'ye adaylığı ile ilgili şok eleştiriler yaptı.

Semih Yalçın; Mansur Yavaş'a MHP'den gram oy gitmez
Beyaz TV ekranlarında yayınlanan moderatörlüğünü Ferda Yıldırım 'ın yaptığı 'Basın Kulisi' isimli tartışma programın bu geceki konuklarından olan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın Mansur Yavaş'ın CHP'ye adaylığını değerlendirirken “Mansur Yavaş'a MHP'den gram oy gitmez” diye konuştu.

Mansur Yavaş'a MHP'den oy gitmeyeceğinin altını çizen Semih Yalçın, “MHP'yi eleştirip sonrada gidip CHP'ye aday olmuş bir arkadaşa MHP'den gram oy gitmez.” dedi.

Sağ hareketten Sol harekete oy kaymasının 3 ay içerisinde imkansız olduğunu söyleyen Semih Yalçın konuşmasına şu sözleriyle devam etti;

“Bu kapı ona kapanmıştır”
“Bu hayaller üzerine Ankara için bu fikri kimse yürütmesin. MHP, Mansur Yavaş ile alakalı görüşüne, düşüncesine karar vermiş onun sonucunda da MHP'den geçmişte aday olan bir şahsın çok farklı, onunla ilgisi olmayan bir siyasi partiden aday olabilme imkanını görmüştür. Bu gerçeklik karşısında MHP tabanından gram oy gitmeyecektir bunu kesinlikle ifade ediyorum. Üstelik birde sosyo psikolojik olarak lütfen düşünün MHP gibi bir ortanın sağında yer almış bir hareketten ortanın solunda yer almış bir harekete oy kayması bu kadar kolay olabilir mi? Yani 3 ay içerisinde bunu sağlama imkanınız toplumsal değişimi sağlama imkanınız mümkün olabilir mi? Bu mümkün değil. Yani böyle bir hayale Sayın Mansur Yavaş kapılabilir. Kendisini bu şekliyle pazarlayabilir. Bu kapı ona kapanmıştır.“