HSYK'ya suç duyurusunda bulunuyorum
Ankara'daki toplu açılış töreninde konuşan Başbakan Erdoğan, Hatay'daki TIR'ı durduran savcıyı eleştirdi.

Başbakan Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen 214 projenin açılış töreninde bir konuşma yaptı.
Savcının Reyhanlı saldırısının ardından 7 gün boyunca neden Reyhanlı'ya gitmediğini sorgulayan Erdoğan, HSYK'ya savcıyla ilgili suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.
Başbakan Erdoğan'ın yaptığı açıklalamar şöyle:
Ankara'da AK Parti iktidarıyla ve öncesi dönemden bugüne yapılanlar ortada. Siz bu eserleri gördünüz. İki tane metro bitmiş durumda, test sürüşleri yapılıyor resmi açılışları da yakında yapılacak. Ankara toplu taşımda farklı bir süreci yaşayacak. 11 yıllık çalışmalarımızla Türkiye'nin efendisi değil, hizmetkarı olduk. Gece gündüz demeden yürüdük.
HİZMET AŞKIMIZ VAR
Aşkla, şevkle, heyecanla yürüdük bu yolla, durmadık. Yürümeye devam edeceğiz. Bizim bu ülkede ideallerimiz, hizmet aşkımız var, muhasır medeniyetler seviyesi üstüne çıkma hedefimiz var.Ülkemizin büyümesini güçlenmesini istemeyenler var. Onlara rağmen büyüyoruz, güçleniyoruz. 15-20 önce bir Ankara vardı ama 20 yıldır yeniden inşa edilen bir Ankara var.Ankara katlı köprülü kavşak nedir bilir miydi? Bilmezdi. Daha önce hafif raylı sistem o da bir tane... Metro Ankara'nın kültürüne şimdi girdi.
KISKANMASINLAR!
Erdoğan'ın konuşması bir ara 'Kıskananlar çatlasın' sloganlarıyla kesildi. Erdoğan salondakilerin sloganları üzerine "Kıskanmasınlar, onlar da anlayacak, onlar da bizimle birlikte yürüyecek" karşılığını verdi.
Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:
Dik duracağız ama diklenmeyeceğiz, yolumuza öyle devam edeceğiz. Bu sevdayı ancak yaşayan bilir. İş yapanla sadece laf üreten arasındaki farkı millet bilir. 11 yıldır en ücra köyden Başkenti'ne kadar Türkiye'yi kalkındırma mücadelesi veriyoruz. Birileri de sürekli ayağımıza çelme takmanın peşine düşüyorlar. Milletle olan gönül bağımızı hazmedemeyenler var.
Türkiye'nin güçlenmesini, refaha, kardeşliğe kavuşmasını kabullenemeyenler var. Türkiye'ye tuzaklar hazırlayanlar var. Bu ülkede benim çiftçi kardeşimi yüzde 59 faizle sömürenler oldu. Esnaf kardeşimi yüzde 46 faizle sömürenler oldu. Memur, işçi, çiftçi uyanıyor. AK Parti iktidarına sahip çıkıyor. Şimdi yüzde 5 faize düşürüldü. Aradaki fark çiftçimi bitiriyordu. Bunları bu iktidar halletti. Artık hamdolsun Anadolu'nun neresine giderseniz gidin, bütün köylerimizde traktör var. Buralara durup dururken gelmedik.
30 MART'TA YANITI ALACAKLAR
Şuanda değişik vasıtalarla bu ülkenin istikbaline kastedenler hiç şüpheniz olmasın 30 Mart'ta en güzel şekilde alacaklar.17 Aralık'ta hükümetimize yönelik çok ağır bir saldırı ortaya kondu. Yolsuzluk iftirasıyla asıl niyetlerini gizlemek istediler. Yolsuzluk üzerinden milli iradeye kurdukları tuzağı gizlemek istediler. 17 Aralık operasyonu, milli olan ne varsa ona kasteden bir operasyondur. Milli çıkarlarımızı hedef aldılar. Halk Bank ki, biz geldiğimizde ederi 1 milyar doların altıdaydı. Şimdi ederi 25 milyar dolardır.
Bunu hazmedemediler, bunu kıskandılar. Görev zararıyla bize devredilen bankaları hamdolsun bu dönemde hepsi karlı bankalar haline geldi. Büyük yatırımlarımız hedef aldılar, 3. havalimanını, 3. köprüyü hedef aldılar. Hızlı treni hedef aldılar, Marmaray'ı hedef aldılar. Bunların yapılmasını istemediler. Çünkü bunlar Türkiye'nin çıtasını yükseltiyor. Çözüm sürecini hedef aldılar. MİT'i hedef aldılar.
HATAY'DAKİ TIR
Suriye'de Türkmen kardeşlerimize insani yardım götüren TIR'ı yasalara aykırı şekilde durdurdular. MİT kime çalışır? Ülkeye çalışır, millete çalışır. Bir savcı Adana'dan kalkıyor yardımı engellemek için yasaları çiğneyip operasyon yapıyor. MİT bu ülkenin çıkarları için çalışırken, sen kim için çalışıyorsun?MİT'i yasadışı şekilde engelliyorsun. Reyhanlı saldırısında ey savcı sen 7 gün oraya gitmedin, neredeydin? HSYK'ya suç duyurusu yapıyorum. 7 gün bu savcı Reyhanlı'ya niye gitmedi?Türkmenler'e giden yardımlara neden rahatsızlık duyuyorsunuz? Başkalarına taşeronluk yapıyorlar.
MİLLET NE DERSE O OLACAK
Şunu herkes bilsin ki, Türkiye'de milli irade hakim olacak, millet ne derse o olacak. Medya, sermaye, çeteler ne derse değil, millet ne derse o olacak.Hedef bu! Milli irade egemen olacak.
AFFETMEYECEK!
Şimdi onun mücadelesini veren bir iktidar var. Bu yolu inşallah böyle yürüyeceğiz. Yargı millete rağmen karar vermez, millet adına, millet için karar verir. Millete rağmen karar veremez. Yargı milletin seçtiği hükümete, Meclis'e dayatma yapamaz, müdahale edemez.Ben yargının içinde hukuka saygın olan yargı mensuplarını tenzi ederim. Örgüt bağlantılı çalışanları tarih affetmeyecektir, yetkili kurum ve kuruluşlar affetmeyecektir.Yargı tarafsız olsun diye bağımsızdır. Ama yargı bağımsız olsun diye bir örgüte teslim ediyorsanız orada yargı tarafsız olmaz. Yargının yasama ve yürütmeye müdahalesine izin vermeyiz. Bu her şeyden önce milletin iradesini hiçe saymaktır. Sorumluluk yüklenmeden yetki kullanmanın adı diktatörlüktür.Biz yürütme, yasama millete hesap veririz. Yargının hesap vereceği bir yer var mı? 30 Mart'ta biz yine milletin huzurunda imtihandan geçeceğiz. Eğitim almak için hastaneye, tedavi olmak için okula gitmiyorsunuz değil mi? Siyaset yapmak isteyen siyasi parti kurar, siyasi partiye üye olur. Davul sizin boynunuzda kalsın ama tokmak bizim elimizde olsun diyorsanız kusura bakmayın bu sorumluluktan kaçmak demektir. Türkiye, Bu çete yapılanmasının da üstesinden gelecektir. Çünkü daha yapılacak çok işimiz var. Unutmayın! Allah'ın hesabı tüm hesapların üzerindedir.
