Adana'da Bir Vatandaşta ‘deli Dana’ İddiası

Adanalı Özgür A., ‘sürekli unutkanlık’ yaşaması sebebiyle gittiği hastanede Alzheimer şüphesiyle tedavi altına alındı. Sağlıklı biriyken günden güne yatağa mahkum birine dönüşen Özgür A.'nın ailesi, tekrar hastane yolunu tuttu. Acılı aile, burada Özgür A.'ya ‘deli dana’ teşhisi konduğunu iddia etti

Adana'da Bir Vatandaşta ‘deli Dana’ İddiası
Kendisine ait oto döşeme dükkanını işleten 2 çocuk babası Özgür A.'nın (37) şikayetleri geçtiğimiz ocak ayında başladı.

Günlük hayatındaki işlerini unutmaya başlayan şahıs, ailesinin de ısrarları üzerine hastaneye gitti. Alzheimer’dan şüphelenilen genç adam, bir süre tedavi oldu ancak unutkanlık probleminde bir iyileşme yaşamadı. Normal hayatında hareketli ve aktif bir iş adamı olan Özgür A., günden güne daha da kötüleşti. Zihni bulanmaya ve yürüyememeye başlayan şahıs, yatağa mahkum oldu. Kız kardeşi Çiğdem A. tarafından Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri’ne götürülen Özgür A.'ya, burada ‘deli dana’ teşhisi konduğu iddia edildi. Aile ise ‘deli dana’ hastalığını duyunca, adeta şok yaşadı.

“DUYUNCA İNANAMADIK”
İHA muhabirine hastalık sürecini anlatan baba Kemal A., oğlunun hastalığının ilk belirtilerinin ‘unutkanlık’ olduğunu söyledi.

Günden güne bu durum artış gösterince hastaneye gittiklerini kaydeden baba, bu süreçte ‘Alzheimer’ ve ‘bunama’ tanılarının koyulduğunu kaydetti.

Oğlunun durumu kötüye gidince şehir dışındaki hastanelerin yolunu tuttuklarını anlatan Kemal A., “Son gittiğimiz hastanede 17-18 gün tedavi oldu. Yapılan tetkikler sonrasında ‘deli dana’ hastalığına yakalandığını, yapacak bir şeylerinin olmadığını söylediler. İnanamadık; benim oğlum etini de yemeğini de çok iyi yerlerden yerdi” dedi.

Herhangi bir maddi ve manevi destek istemediklerini sadece hastalığın tedavisi konusunda yardım beklediklerini belirten baba, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ben oğlumun tedavisini üstlenirim yeter ki nasıl bir tedavi olduğunu bulsunlar. Sonuna kadar oğlumun arkasındayım. Cumhurbaşkanımızdan, Sağlık Bakanımızdan tedaviye yönelik yardım bekliyoruz.”

“OĞLUMA BEN BAKARIM”
Anne Beser A. ise oğlunun hasta olduğunu duyduğunda ilk olarak ‘grip’ sandığını, ancak acı gerçek ile yıkıldığını söyledi.

Oğlunun hemen hemen her şeyi unuttuğunu ifade eden acılı anne, “Ben sonuna kadar oğluma bakarım, onu kimselere vermem. Yeter ki tedavisi bulunsun” diyerek gözyaşlarına boğuldu.

“HASTALIĞI TELEVİZYONDA TARTIŞILDI"
Bu arada Çiğdem A., özel bir televizyon kanalında yayınlanan ‘Doktorum’ programına, ağabeyinin yakalandığı hastalık ile ilgili elektronik posta yolladı. Ekibin aileye ulaşmasının ardından programda Özgür A.'nın hastalığı tartışıldı. Genç adamın hastalığına hala inanamayan acılı ailenin anlattıkları karşısında program sunucusu Ceyda Düvenci de gözyaşlarını tutamadı. Programda konuşan Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Ersin Tan, hastalığın herhangi bir tedavisinin olmadığını belirterek, hastanın yaşam kalitesini arttıracak ve huzur içerisinde uyumasını sağlayacak ilaçlar verilebileceğini söyledi.

Öte yandan, Özgür A.'nın ailesinin ‘deli dana’ hastalığı iddialarına yönelik Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri’nden henüz bir açıklama yapılmadı.
Kaynak: İHA