Ankara'da 26. Ahilik Haftası Kutlaması

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ahilik Haftası'nın yurt genelinde kutlandığını ancak Ankara'daki kutlamaların ayrı bir önem taşıdığını ifade ederek, "Tüm Türkiye'de Ahilik Haftası kutlanıyor ama Anadolu coğrafyasında Ahiliği yüreğinde hisseden en önemli yerlerden birisi Ankara ve Ankaralılardır" dedi.

26. Ahilik Haftası dolayısıyla Ulus Meydanı'nda düzenlenen tören, Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Yiğiner'in Atatürk Anıtı'nın önüne çelenk bırakmasıyla başladı.

Törende, Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımının konseri ve Ankara Kulübü'nün Seymen Takımı da yöresel oyun gösterileri vatandaşlara keyifli anlar yaşattı.

Gösterilerin ardından bir konuşma yapan Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ahilerin sermayelerini alın teri ile biriktirdiğini ifade ederek, aynı zamanda Ahilerin vatansever kişiler oldukları değerlendirmesinde bulundu.

Ahilik kültürü hakkında bilgi veren Yüksel, Ahilikte ahlakın büyük önem taşıdığına dikkati çekti.

Vakıfların uzlaşmayı, paylaşımcı olmayı ve dayanışmayı ifade eden müesseseler olduğunu belirten Yüksel, toplumda özellikle gençlerin vakıflara ilgi göstermesi gerektiğini kaydetti.

Ahilik Haftası'nın yurt genelinde kutlandığını ancak Ankara'daki kutlamaların ayrı bir önem taşıdığını ifade eden Yüksel, "Ahilik Haftası tüm Türkiye'de kutlanıyor ama Anadolu coğrafyasında Ahiliği yüreğinde hisseden en önemli yerlerden birisi Ankara ve Ankaralılardır" dedi.

ANKESOB Başkanı Yiğiner de Ahiliğin, kardeşlik ve dayanışma gibi anlamlara geldiğini ifade ederek, ticari hayatın içinde büyük önem taşıdığına işaret etti. Ahilikte dayanışma ve yardımlaşmanın ön plana çıktığını belirten Yiğiner, bugün de bu faaliyetlerin devam ettiğini ifade etti.

Esnaf teşekkülleri yöneticilerinin yanısıra çok sayıda vatandaşın katıldığı törende, yılın Ahisi seçilen Abdulvahit Kantaroğlu ve Ahiliğe ilişkin düzenlenen kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Vali Yüksel, törenin ardından esnafı ziyaret ederek, bir süre sohbet etti.

Kaynak: AA