Dikili’de 7'incitiyatrolar Buluşma’sında Bir İlk

Bu yıl Dikili’de 7’incisi düzenlenen Türkiye Tiyatro Buluşması birçok etkinliğe sahne olurken buluşma bir ilke imza attı.

Dikili’de 7'incitiyatrolar Buluşma’sında Bir İlk
Sivas katliamından ağır yaralı olarak çıkan ancak komadan kurtulamayarak hayatını kaybeden yazar Metin Altınok’un, 1963 yılında yazdığı ve bugüne kadar devlet tiyatroları ve şehir tiyatroları da dâhil olmak üzere hiçbir alanda sergilenmemiş oyunu ‘Duygusuz Yenilgi’ ilk defa Dikili’de dünya prömiyeri yaptı. Yazıldıktan 50 yıl sonra sergilenen oyuna Metin Altınok’un kızı Zeynep Altınok’ta katıldı.

Orhan Alkaya’nın yönettiği, Çiğdem Erken ve Grup Gündoğarken’in canlı performansı ile eşlik ettiği ‘Duygusuz Yenilgi’ adlı oyun izleyenlerin beğenisini kazandı. Oyun sonrası Metin Altınok’un kızı Zeynep Altınok; Sivas Katliamının sadece Alevilere yönelik değil aynı zamanda sanatçı kesimi de hedef alan bir katliam olduğunu belirtti.

Daha sonra Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven oyunda emeği geçenlere birer plaket verdi, teşekkür etti

"HALK NE İSTERSE O OLUR"
Söyleşide gezi olaylarına değinen Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, “Burada demokratik biçimde hak ve özgürlüklerini arayan çocuklarımız bizlere birliği, beraberliği öğrettiler. Karşıt görüşlerin, farklı düşüncelerin bir arada, barış içinde nasıl olabileceklerini gösterdiler. Onlar Türkiye’de birçok şeyi değiştirdiler” dedi.

Bademli köyünde gençlerin yaz kampları ile ilgili kara propaganda yapıldığını öne süren Özgüven, Ankara'da bir Belediye Başkanı'nın katıldığı televizyon programında söylediği sözleri hatırlatarak,şunları söyledi: “Onlar bizim çocuklarımız. Bir belediye başkanı nasıl olurda çocuklarımızı hedef gösterecek kelimeler sarf eder. Herkesi konuşurken daha dikkatli olmaya davet ediyorum. Gezi olayları iyi incelenmeli. Halkın özgürlük istemi neden bu kadar rahatsız ediyor. Kimse unutmamalıdır ki Halkın önüne kimse geçemez. Halk ne isterse o olur. Zorbalıkla, uzatılan barış elini zor kullanarak itmek kimseye fayda sağlamaz. Barış’ı ve kardeşliği zedeleyecek her hareketin vebali büyük olur”
Kaynak: İHA