Çankaya’yı Buluşturan İftar

AK Parti Çankaya ilçe teşkilatı, Çankaya’da bulunan sivil toplum kuruluşları, muhtarlar, işadamları ile parti teşkilatını iftar yemeğinde bir araya getirdi.

Çankaya’yı Buluşturan İftar
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Siyasi Başdanışmanı ve Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, Ülker Güzel, Haluk Özdalga, Reha Denemeç, Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez’in de katıldığı iftar yemeğine Çankayalı muhtarlar, işadamları ve sivil toplum kuruluşlarından da ilgi oldukça yoğun, katılım ise en üst düzeyde oldu.

Ala restoranda verilen İftar sırasında konuşma yapan İlçe Başkanı Süleyman Yılmaz, böylesine önemli bir birlikteliğe imza attıkları için mutlu olduğunu dile getirdi. Yılmaz uzun zamandır özlemini duydukları bu birlikteliğin Ramazan ayının bu güzel akşamında gerçekleşmiş olmasının da ayrı bir hava kattığını kaydetti.

Yılmaz “Bu bizim normal parti teşkilat çalışması içerisinde yaptığımız buluşmanın dışında çok farklı bir buluşma oldu. Buraya katılanların tek ortak noktası, Çankaya’dan beklentilerdir. Bu yüzden böylesine önemli bir ortak paydada buluşmuş olmamız sevindiricidir. İş adamlarımızdan Sıtkı Hamidi ve Akın Vural’a da burada katkılarından dolayı teşekkürlerimi iletmek isterim” dedi.

AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, Ramazan ayının kardeşliğimizi daha da arttıracağımız ay olduğunu ifade ederken, bu ay içerisinde ne yazık ki İslam dünyasından çok acı haberler gelmeye devam ettiğini belirtti.

“Mısırda 200 kişi katledildi. 4 bin 500 kişi yaralandı. Maalesef batıda Sıradan bir olay gibi bakıldı. Tabiî ki biz böyle bakamayız” dedi.

Askeri darbenin, Mısır halkının kendi hür iradesiyle seçtiği cumhurbaşkanını alaşağı ederek milletin iradesine kast ettiğini belirten Akdoğan, sivil ve barışçıl gösterilere karşı acımasız bir katliam gerçekleştirildiğini kaydetti.

Mısır halkının adeta zorla darbe yönetimine razı edilmeye, silah zoruyla masaya oturtulmaya çalışıldığına işaret eden Akdoğan, şöyle devam etti: "Yapılan katliamın da devam eden baskı ve zorlamanın da kabul edilebilir bir tarafı yoktur. Baskı, tehdit ve şiddet mazur görülebilir bir yöntem değildir. Kendi halkını düşman gibi gören ve sorumsuzca katliam yapan bir yönetimin iç barışı ve güvenliği sağlayabilmesi mümkün değildir. Vatandaşına silah doğrultanlar kendi geleceklerine kurşun sıkmış olurlar. Darbeyle gerçekleşen siyasi cinayet yerini insanlık cinayetine bırakmaya başlamıştır. Bu darbeye çanak ve alkış tutanlar akan kanın vebaline ortaktır. Biber gazı sebebiyle dünyayı ayağa kaldıran sahte demokratlar, Mısır'da yaşanan katliamlara karşı üç maymunu oynamaktadır.”
Ankara Milletvekilleri Ülker Güzel ve Haluk Özdalga’da kardeşlik ve birlik bütünlük olmaya işaret eden konuşmalara değinirlerken, İslam ülkelerinde yaşanan katliamlarında kabul edilemez olduğunun altını çizdiler.

İftar yemeğine siyasilerin yanı sıra Çankaya’nın önemli işadamları da katıldılar. Ada Metal ve Madencilik sahibi Bekir Onat, Borusan Oto Genel Müdürü Azmi Kelemcisoy, Büyük Hanlı otel sahibi Ahmet Boz, eski milletvekillerinden Ferit Bora, Karacaoğlu lokantaları sahibi Fatih Karaca, Müteahhit Alaaddin Akçadağ, Müteahhit İlhami Yılmaz, Oscar Elektrik İnşaat’ın sahibi Osman Karagöz, Termoped Yönetim Kurulu Başkanı Biret Güneş, Tümay dershaneleri sahibi Ahmet Hançerlioğulları, Türk-Amerikan İşadamları Derneği Başkanı Ali Kemaloğlu ve TÜGİAD Ankara Başkanı Barış Aydın gibi pek çok saygın isimlerde yer aldı.
Kaynak: İHA