Ankara Valisi Yüksel'den Açıklama

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, ilde derslik başına düşen öğrenci sayısı 25'in altına indiğini, eğitim kalitesinin daha iyi bir seviyeye ulaşacağını söyledi.

Yüksel, Türkiye Genç İş Adamları Derneği tarafından yenilenen Ege İlköğretim Okulunu ziyaretinde yaptığı konuşmada, Ankara'daki okullarda derslik başına düşen öğrenci sayısının 35 ila 50 arasında olduğunu söyledi.

Bugüne kadar başkentte halkın desteğiyle 800 civarında derslik yapıldığını kaydeden Yüksel, İl Özel İdaresinin çalışmaları ve hayırseverlerin katkısıyla derslik sayısının 27 binden 30 bine çıkarılmasının hedeflendiğini belirtti.

Vali Yüksel, "Derslik başına düşen öğrenci sayısı 25'in altına düştüğünde, eğitim kalitesinin daha iyi bir seviyeye ulaşacağına inanıyorum. Eğitim daha huzurlu bir hale geldiğinde ve geliştiğinde marka gücü yüksek bir Ankara oluşacak" diye konuştu.

Üniversiteye giriş sınavında Ankara'nın başarısına dikkati çeken Yüksel, eğitime katkı sağlayan hayırseverlere teşekkür etti.

Yüksel ziyaret sırasında sorunlarını dinlediği öğrencilerden parkların ve trafik işaretlerinin yeterli olmadığı bilgisini aldı.

Annesinin ve eşinin öğretmen olduğunu ifade eden Yüksel, teşekkür ettiği öğretmenlerden, "Cumhuriyetin her ilmiğinde emeği olan, eğitimin güneşi öğretmenlere yürekten teşekkür ediyorum. 'Türkler icat yapamaz' fikrini değiştiren yeni nesiller yetiştirmelerini" istedi.

TUGİAD Ankara Başkanı Barış Aydın da dernek adına her yıl yeni bir okul inşa etme ve 3 okulun yenilenmesine katkı sağlama sözü verdi.

Ege İlköğretimi Müdürü Nalan Çetin ise okulda yapılan yenilemeyle ilgili bilgi vererek elektrik sisteminin tümüyle değiştirildiğini, her sınıfa projeksiyon cihazı ve ses sistemi kurulduğunu, kapı, cam, dolap ve tuvaletler ile müdür, müdür yardımcısı ve öğretmenler odasının yenilendiğini kaydetti.

Okul Aile Birliği tarafından Vali Yüksel'e ve TÜGİAD Ankara Başkanı Aydın'a plaket verildi.

Katılımcılar yenilenen okulu gezerek, çocuklara top dağıttı.

Muhabir: Betül Rümeysa Şahin

Yayıncı: İbrahim Uyar
Kaynak: AA