Önder Bölge Koordinasyon Toplantısı Erzurum’da Yapıldı

Erzurum İmam-Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (ERZİMDER) Türkiye İmam-Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) Bölge Koordinatörlüğünce düzenlenen Bölge koordinasyon toplantısı Erzurum’da yapıldı.

Önder Bölge Koordinasyon Toplantısı Erzurum’da Yapıldı
Toplantıya AK Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Önder Genel Başkanı Dr. Hüseyin Korkut, kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

A.Gazi Vakfı toplantı salonunda Kur’anı Kerim tilavetiyle başlayan toplantının açılış konuşması Erzimder Başkanı ve Önder koordinatörü Zülküf Usanmaz yaptı.. Usanmaz konuşmasında “İmam-Hatip okulları açılmadan önce Türk toplumunun yaşadığı sosyal travmaları“ ve Anadolu’nun sosyolojik manzarasını 1947 tarihinden aktardığı anekdotlarla anlattı.

Usanmaz, “Mayıs 1950 seçimlerinde Demokrat partisi tek başına iktidar olunca 7 yıllık eğitim süreli İmam-Hatip okullarını açtı. Okullar, kısa sürede sevildi. Çoğaldı. 60 yıllık süreçte bir milyon İmam-Hatipli iş hayatına atıldı. İmam-Hatip Okulu mezunları yetişip çalışma alanına çıkmasıyla sosyal hayatımız ciddi bir sosyolojik değişim ve dönüşüm yaşamıştır. Eskiden dine, din adamına mesafeli duran aydın ve elit kesim, artık bugün halk gibi dindar olmuştur” dedi.

Erzurum Milletvekili Dr.Cengiz Yavilioğlu ise 28 Şubat sürecinde bütün hesapların İmam Hatip Okullarını kapatmak, fonksiyonunu bitirmek olduğunu, ama Allah'ın izni ve inayetiyle bunun gerçekleştirilemediğini dile getirdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İmam Hatip okullarına destek verdiğini belirten Yavilioğlu, Başbakanın destekleriyle İmam Hatip’lerin ayakta kaldığını, bunu sağlayan herkese minnettar olduklarını kaydetti.

Önder Genel Başkanı Dr.Hüseyin Korkut ise, İmam-Hatip okullarının önüne konulan engellerin bir bir kaldırıldığını, başarıda daha ileri gidilmesi gerektiğini ifade ettikten sonra Önder’in teşkilatlanması ve çalışmaları hakkında geniş bilgiler verdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Av.Ahmet Küçükler ile Yakutiye Belediye başkanı Ali Korkut, ERZİMDER’in Ankara ve İstanbul Şube başkanları Van, Iğdır, Gümüşhane, Ardahan dernek başkanları da toplantının açılış bölümünde birer selamlama konuşması yaptılar.

Toplantı bitiminde İmam-Hatipliler hatıra fotoğrafında bir araya geldiler.
Kaynak: İHA