Akçakoca'da 2b Mağdurlarına Müjdeyi Muhtarlar Derneği Başkanı Küçük Verdi

Akçakoca Muhtarlar Derneği Başkanı Bekir Küçük, Akçakoca köylerinde 2B düzenlemesinde mağdur olan vatandaşların mağduriyetinin giderileceği söyledi.

Akçakoca'da 2b Mağdurlarına Müjdeyi Muhtarlar Derneği Başkanı Küçük Verdi
Muhtarlar Derneği Başkanı 2B düzenlemesi sırasında yapılan yanlışlıkların ve bu yanlışlıklardan dolayı büyük ölçüde mağdur olan vatandaşların bu sorununun çözüleceğini bildirdi. Başkan Küçük, bu konuyu görüşmek üzere hafta içinde Yönetim Kurulu Üyeleri Çayağzı, Akkaya ve Yeşilköy Muhtarları ile Ankara'ya gittiklerini Milletvekili Osman Çakır'la birlikte ilgili kurumlarla görüşmelerde bulunduklarını ve sorunu çözüme kavuşturduklarını belirterek "Öncelikle şunu belirtmek istiyorum, bazı çevrelerde iddia edildiği gibi milletvekilimiz bu konuya duyarsız değil. Milli Emlak Genel Müdürlüğünde Akçakoca’da yapılan hatalı uygulamayı bilmeyen yok. Bunu vekilimiz herkesle orada defalarca görüşmüş. Bizimle birlikte tekrar geldi ve durumu açık açık ayrıntılarıyla anlattı. Genel Müdür bizzat 4 kez Akçakoca’ya gelmiş ve durumu incelemiş. Yakında müfettişleri göndereceğini ve yeniden bir ölçüm, değerlendirme yapılacağını mağdur olanların mağduriyetlerinin giderilecek" dedi.

Muhtarlar Derneği Başkanı Küçük, fiyat farklılıklarının da bu kapsamda çözüleceğini ve gelen müfettiş heyetinin verdiği değerlerin dikkate alınacağını belirterek “Mağdur olan vatandaşlarımızın sorunlarını bildirmelerini, gelen müfettişlerin vereceği raporlar doğrultusunda düzenlemeler yapılacak. Milletvekilimiz bu konunun takipçisi olacağını ve hiçbir kimsenin mağduriyet yaşamaması için gereken neyse yapılacak" diye konuştu.

Kaynak: İHA