Dolunay Soysert Biyografisi

Dolunay Soysert Kimdir?

Dolunay soysert İstanbul Şehir Tiyatroları´nda çalışarak sanat dünyasına ilk adımını atmıştır.

Dolunay Soysert Amerika´da Nebraska Üniversitesi Drama ve Tiyatro Bölümünü bitirmiştir.

Soysert´in seyirci ile tam manada tanışması "Cumhuriyet" adlı filmde canlandırdığı "Latife Hanım" karakteriyle olmuştur. Bu filmden önce Soysert, "Sekizinci Saat"te "Yasemin", "Kaygısızlar"da "Hostes", Çılgın Bediş"te "Mihrace", "Baskül Ailesi"nde "Arzum" karakterlerini canlandırarak başarılı bir performans yakalamıştır.

Dolunay Soysert, "Salkım Hanımın Taneleri" adlı filmde "İclal" ve "Kuzgun" adlı dizide "Pınar" karakterlerini başarıyla canlandırmıştır.

Dolunay Soysert, 2003´te seyirci ile buluşan "Bir İstanbul Masalı" adlı dizide "Derya" ve aynı yıl ekrnlarda yer bulan "Sultan Makamı" adlı dizide "Gülsün" karakterleriyle izleyicinin gönlüne taht kurmuştur.

Dolunay Soysert, "Avrupa Yakası", "Yürek Çığlığı", "Kalbin Zamanı" gibi birçok yapımda rol almıştır. Dizilerdeki rolleri başarıyla canlandırması ile birlikte "Zor Adam", "Tövbe", "İlk Aşk", "Mavi Gözlü Dev", ve "Orada" gibi birçok film ile başarılı performansını taçlandırmıştır.

Dolunay Soysert, birçok yapımda farklı karakterleri başarıyla canlandırmasına rağmen en çok akıllarda kalan rolleri; "Bir İstanbul Masalı" adlı dizide canlandırdığı "Derya" karakteri ve Özgü Namal ile birlikte "Bebeğim" adlı dizide canlandırdığı "Leyla" karakteridir.

Dolunay Soysert, 2004´te "Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği" "Umut Veren Kadın Oyuncu" ödülünü ve "Buluşma" adlı oyundaki rolüyle 2005´te "Afife Jale En İyi Kadın Oyuncu" ödülüne sahip olmuştur.

Dolunay Soysert, 2006´da "Sinan Tuzcu" ile evlenmiştir. Başarılı oyuncu eşi Sinan Tuzcu ile İstanbul Film Festivali açılış töreni sunuculuğunu yapmıştır. Başarılı sanatçı İstanbul Halk Tiyatrosu´nun ilk oyunu olan "Can Tarlası" isimli oyunda da rol almıştır.

Dolunay Soysert Haberleri

'Sinan Tuzcu ile Selen Öztürk ayrıldı' iddiası
İlişkilerini sosyal medyadan duyuran Sinan Tuzcu ile Selen Öztürk'ün mutluluğu kısa sürdü....
22 Mart 2017 Çarşamba
İbo gözyaşlarına boğuldu
Urfalıyam Ezelden dizisi ünlü türkücü İbrahim Tatlıses ağlattı....
25 Kasım 2014 Salı
'İbrahim Tatlıses bizi bizden daha fazla destekledi'
“Urfalıyam Ezelden” dizisinin oyuncusu Menderes Samancılar, "İbrahim Tatlıses bizim kardeşimiz. Sağolsun bu süreç boyunca bizi bizden daha fazla destekledi" dedi....
14 Kasım 2014 Cuma
Muhteşem Yüzyıl'dan memnun
Oyunculuktan yorulduğu yönündeki açıklamaları ile dikkat çeken Dolunay Soysert Muhteşem Yzüyıl da rol alınca geri adım attı ...
25 Nisan 2014 Cuma
Vizyonda bu hafta 8 yeni film var
Bu hafta altısı yerli 8 film vizyona giriyor....
19 Aralık 2013 Perşembe
Kanal D'nin iddialı dizisi yayından kalkıyor!
Kanal D ekranlarında yayınlanan Kayıp dizisi final yapıyor...
12 Aralık 2013 Perşembe
Tüm Dolunay Soysert haberleri için tıklayın

Dolunay Soysert Videoları

Tüm Dolunay Soysert videoları için tıklayın