Kadınlardan Taksimde Kürtaj Protestosu

Kürtaj Haktır Karar Kadınların Platform üyelerinden oluşan bir grup, hükümetin kürtaj yasağına karşı tepki göstermek amacıyla Taksim Meydanı ' nda oturma eylemi gerçekleştirdi.
Taksim Taksim Meydanı Kürtaj 


Kürtaj Haktır Karar Kadınların Platformu üyelerinden oluşan yaklaşık 60 kişilik grup Hükümetin kürtaj yasağına karşı tepki göstermek amacıyla Taksim Meydanı ' nda oturma eylemi gerçekleştirdi. Hükümeti eleştirerek sloganlar atan kadınlar, ellerindeki pankartlarla gösterilerini gerçekleştirdi. Eylem yapan grup, kısa bir süre önce 14 yaşında Tecavüze uğrayan ve hamile kalan Zeynep ' in savcılık tarafından kürtajının yasaklanması kararının çıkmasına karşı tepki gösterdi. Grup, “Kürtaj Haktır Tecavüz suçtur”, “Kürtaja Karışma Tecavüzü engelle”, “Nevin doğurmak istemiyor”, “Zeynep doğurmak istemiyor”, “Kürtaj benim kararım tecavüz senin şiddetin” pankartlarıyla kürtaj yasağına tepki gösterdi.

Eyleme katılanlardan Güzel Şahin “Ben bu yaşta bile buna karşıyım, bu yaşta bu gençleri destekliyorum. Her zaman onların yanında olacağım. Bu haksızlıklara karşıyız. Bu zulümler kaldırılsın artık yeter diyoruz. Her gün cinayet, her gün kadın tecavüzü, her gün işkence. Bunlar devam edecek bizde bu eylemlere devam edeceğiz. Bizde bu zulme karşı her yerde olacağız. Hakkımızı alana kadar da direneceğiz ' dedi.

Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.
9 Eylül 2012 Pazar günü yayınlandı