İyi Baklava Nasıl Anlaşılır

Karaköy Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Güllü yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi vatandaşlara baklava alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Güllü, 30 TL ' den aşağı satılan baklavanın, baklava olmadığını söyledi.
Karaköy Karaköy Güllüoğlu Ramazan Bayramı Nadir Güllü 


Bayramda talebin yoğun olduğu baklavayı alırken vatandaşların çok bilinçli olması gerektiğini vurgulayan Nadir Güllü, “Önce rengine baksınlar. Bir dilim istesinler, koklasınlar. Koklamak tatmanın yarısıdır. Eğer mis gibi fıstık, ceviz, tereyağı kokuyorsa tamam. Bir de şerbetin dibine baksınlar. Eğer tepsinin dibinde çok şerbet göllenmişse, o zaman baklavaya değil, tatlıya para veriyorlar demektir. Biraz ısıtsınlar. Kalitenin önceden ödenen bir bedeli vardır. Halkımız çok bilinçli olsunlar. Gerçekten Türkiye ' ye her türlü ham madde giriyor. Bizler ustayız, sanatkarız. Baklavacılık bir sanattır. Baklavayla tatlıyı ayırt etsinler” dedi.

Glikoz iddialarını değerlendiren Güllü, “Biz tarihi bir firmayız. Tarihsel bir lezzet üretiyoruz. Yemediğimizi yedirmiyoruz. Ama halkımız bilinçli olsun. Sorsunlar. Satan tezgahtara da sorsunlar. Ustam sen bu sattığın üründen yiyor musun desinler. Zaten en güzel cevabı ondan alır” şeklinde konuştu.

Ucuz baklavanın, baklava olamayacağını belirten Nadir Güllü, “Baklavanın rengi altın sarısı olacak. İçindeki fıstık ya da ceviz pırıl pırıl parlayacak. Fıstığın rengi yemyeşil olacak. Ceviz süt ceviz olacak. Gerçekten baklavacılık zor meslek. 30 lirada aşağı satılan baklava baklava değildir, tatlıdır. Baklavanın ham maddesi çok pahalı, bir de yapan ustalar maliyet” dedi.
17 Ağustos 2012 Cuma günü yayınlandı