Uluslararası Soroptimist Kulüpleri delegeleri İzmir’de

Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu'nun 60 ' ıncı yılında, Uluslararası Soroptimist Kulüpleri delegeleri İzmir ' de bir araya geldi. Konak Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen panelde, ' Çok Kültürlülük ve Yaşam ' konuşuldu.
Avrupa Belediye Başkanı Hakan Tartan Uluslararası Dünya Şampiyonu 


Kadın ve çocuklar için daha iyi bir dünya inşa etmek için çalışan, iş ve meslek kadınlarından oluşan dünya çapında bir organizasyon olan Uluslararası Soroptimist Kulüpleri üyeleri, ' Çok Kültürlülük ve Yaşam ' konulu panel için İzmir ' e geldi. Avrupa ' nın çeşitli ülkelerinden ve Türkiye ' den 200 soroptimistin katıldığı panel Konak Belediyesi Fuar Evlendirme Salonunda gerçekleşti. Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan ' ın ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe, Uluslararası Soroptimist Kulüpleri Avrupa Başkanı Katy Kaaf, geçmiş dönem Dünya ve Avrupa Başkanları Hane Jens Bove Mariet Verhoef Cohen, Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mine Kavala, Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu eski Başkanı Remide Arkun, Yazar Sara Pardo, Gazeteci Faruk Pekin ve dünyanın çeşitli ülkelerinden Soroptimistler katıldı.

Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonunun 60 ' ıncı yıl kutlamasıyla birleşen panelin açılışında Başkan Tartan, kadınların olduğu her yerde Konak Belediyesi ' nin de olduğunu bir kez daha vurguladı. “Kadınlarımız ve gençlerimiz neredeyse Konak Belediyesi de her zaman oradadır; biz bunun için varız” diyen Başkan Tartan sözlerini şöyle sürdürdü: “21 ' inci yüzyıl şehirlerin, kentlerin yüz yılı. Kentlerle birlikte yeni bir yaşam modelinin ortaya çıktığı bir yüz yıl. Onun için kentleri doğru algılamak, kurmak inşa etmek ve yarına hazırlamak gerekiyor. Ancak şehirleri inşa ederken, kent kültürü gelişsin derken bir şeyi yanlış anlıyoruz. Koca koca binaları dikiyoruz çevresinde hiçbir sosyal etkinliği, yeşil alanı olmayan bir ortam yaratıyoruz. Bunun yerine ' önce insan ' diyerek insana değer veren, insanı her yönüyle, ailesiyle, evinin yanına diktiği ağacı, beslediği kedisi köpeğiyle mutlu yaşama yönelten bir kent kültürü yaratmalıyız. İşte buradan çıkan çok kültürlülük de mutlu yaşamın bir diğer adını oluşturuyor. Toplumsal olarak da bütün Türkiye ' ye umut verici özelliği bu. O süzülmüş kültürlerin bir araya gelmesi, büyük bir sevgi içinde yaşamını devam ettirmesi gerçekten anlamlı.”Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mine Kavala, 60 ' ıncı yılı kutlamaktan onur duyduklarını belirterek, “Her zaman yanımızda olan, yardım ve desteğini esirgemeyen Başkanımız Hakan Tartan ' a teşekkür ederiz” dedi.

Uluslararası Soroptimist Kulüpleri Avrupa Başkanı Katy Kaaf da “Türkiye Federasyonumuzun 60 ' ıncı yılını kutluyoruz. Burada olmak hepimiz için büyük mutluluk. İzmir çok modern bir şehir. İzmir için bir dileğim var, o da muazzam tarihi binalarının kent yaşamına kazandırılması” diyerek İzmir için dileklerini iletti.

Dünyanın dört bir yanından gelerek İzmir ' de buluşan Soroptimistler, panel öncesi Dünya Şampiyonu dans grubu ' Kökler Dans Topluluğu ' nun gösterini izlediler. Oturum başkanlığı Remide Arkun ' un yaptığı ' Çok kültürlülük ve Yaşam ' konulu panele ise Katy Kaaf, Sara Pardo ve Faruk Pekin konuşmacı olarak katıldı. Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mine Kavala katılımcılar adına fidan diktiklerini belirterek ' Doğa Dostu Sertifikası ' takdim etti ve panele ev sahipliği yaparak İzmir tanıtımına da katkı koyan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan ' a teşekkür etti.
11 Nisan 2013 Perşembe günü yayınlandı