Toktamış Ateş Hayatını Kaybetti (Toktamış Ateş Kimdir?)

Toktamış Ateş Hayatını Kaybetti (Toktamış Ateş Kimdir?)... Prof. Dr. Toktamış Ateş, 69 yaşında tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Prof. Dr. Toktamış Ateş (69), kalp rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nde vefat etti. 4 aydan bu yana tedavi gören Prof. Dr Toktamış Ateş, kalp rahatsızlığı nedeniyle hayatını kaybetti. Akademisyen ve gazeteci, Prof. Dr. Toktamış Ateş bir süredir tedavi gördüğü İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde organ yetmezliği nedeniyle 68 yaşında hayatını kaybetti.
Berlin Almanya Atilla Sertel Avusturya Abdurrahman Dilipak 


Çapa Tıp Fakültesi Anesteziyoloji Anabilim Dalı doktoru Elif Caymaz, Ateş'in ölümüyle ilgili olarak ' Ağır bir nöbet ve sonrasında sistemik damar hastalığı vardı. Çoklu organ yetmezliği nedeniyle kalbi durdu. Sonrasında da kaybettik ' dedi.

Bugün Gazetesi yazarı, Prof. Dr. Doktor Toktamış Ateş İstanbul'da hayatını kaybetti. Toktamış Ateş, 4 aydan bu yana Çapa'daki İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi görüyordu.

Uzun zamandır yoğun bakımda bulunan Toktamış Ateş, gece 02:00 sıralarında vefat etti. Eşi Nevin Ateş, Toktamış Ateş'i çoklu organ yetmezliğinden kaybettiklerini açıkladı.

Toptamış Ateş, 4 aydan bu yana Çapa'daki İstanbul Tıp Fakültesi Reanimasyon servisinde tedavi görüyordu. 69 yaşındaki Ateş başta kalp olmak üzere çeşitli rahatsızlık ile mücadele ediyordu.

TOKTAMIŞ ATEŞ KİMDİR?

1944 İstanbul doğumlu Toktamış Ateş, orta ögrenimini Avusturya Ortaokulu'nda, lise eğitimini de Vefa Lisesi'nde yaptı. 1967 yılında İstanbul Üniversitesi'nin İktisat Bölümü'nü bitirdikten sonra bu bölümün Siyasal Bilimler Kürsüsü'ne asistan olarak atandı. 1969'da ' Kuruluş Dönemi Osmanlı Toplumunun Siyasal Yapısı ' başlıklı çalışmasıyla doktor, 1974'de ' Demokrasi Teorisi ' başlıklı çalışmasıyla doçent, 1982'de de profesör oldu. İstanbul Üniversitesi'nin yanısıra, değişik kurumlarda ders verdi.

Yine ders vermek için, çeşitli dönemlerde ABD (Iowa) ile Almanya'da (Berlin - Münih) bulundu. Günümüzde, İstanbul Üniversitesi'nin İktisat Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü başkanlığının yanısıra, kurucuları arasında yeraldığı Bilgi Üniversitesi'nde Yönetim Kurulu üyesidir. Yayınladığı kitap sayısı 30'u geçen Ateş, 10 yılı aşkın bir süre boyunca Cumhuriyet gazetesinde yazmıştır. Yazar son olarak Bugün gazetesinde okuyucularıyla buluşuyordu.

ONUN İÇİN NE DEDİLER:


DSP Genel Başkanı Masum Türker, Ateş'in gerek akademik çalışmalarıyla gerekse yazdığı kitaplar ve köşe yazılarıyla tarihte iz bırakmış önemli isimlerden biri olduğunu belirtti. Ateş'in vefat haberinin kendisini derinden yaraladığını ifade eden Türker, ' Ateş, gerek akademik çalışmaları gerekse yazdığı kitaplar ve köşe yazılarıyla tarihimizde iz bırakmış önemli isimlerden biri olarak hafızalarımızdaki yerini daima koruyacaktır ' dedi.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel: ' Prof. Dr. Toktamış Ateş'in tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdiğini üzüntü ile öğrenmiş bulunuyorum. 30'u aşkın kitabıyla bilim ve yazın dünyamıza çok önemli katkılar koyan, köşe yazılarıyla Türk basınına hizmet veren Toktamış Ateş'e Allah'tan rahmet, geride kalan ailesi, yakınları, basın ve akademik camiamıza başsağlığı dilerim. '

Bir dönem televizyonda birlikte program yaptığı ve aynı zamanda öğrencisi olan gazeteci Abdurrahman Dilipak: ' O benim hocamdı. Barış için birlikte yürüdük. Farklılıklarımız olmasına rağmen barış için ortak bir yol bulmalıyız mesajı vermeye çalıştık. Önce öğretim üyemdi sonra iş arkadaşım da oldu. Barış için mücadele ettik ve o üzerine düşeni yaptı. Sorumlu bir aydın ve yurtseverdi. Ancak sırası gelen gidiyor. '

19 Ocak 2013 Cumartesi günü yayınlandı