Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda 103. yıl yoğunluğu - ÇANAKKALE
Ataç, şehit mezarlarında dua ettikten sonra Şehitler Abidesi'nde İstiklal Marşı'nı okuduklarını belirterek, şunları kaydetti:"Bu geziler çok anlamlı. Eğer bir devletin insanları, yakın tarihlerini bilmezlerse çok sıkıntılar olur. Tarihini bilmeyenlerin coğrafyasını başkaları çizer. Biz eğer Çanakkale Destanı'nı, Kurtuluş Savaşı'nı iyi bilirsek, bu ülke asırlar boyu yaşar. Bizim amacımız da Eskişehirli vatandaşlarımıza Çanakkale 'deki bu destanı gösterebilmek. Çünkü bu toprağın her santimetrekaresi şehit kanlarıyla sulandı. Ben defalarca geldim ama her geldiğimde aynı heyecanı yaşıyorum."Kocaeli'den gelen üniversite öğrencisi Hakan Maraş da Çanakkale 'ye ilk kez geldiğini belirterek, "Burası anlatılmaz yaşanır. Tüylerim diken diken oldu. Bütün Türk halkının buraya gelip bu duyguyu tatmasını isterim." diye konuştu.
Burdur'dan gelen Elif Ceylan da ilk kez ziyaret ettiği tarihi yarımadada duygulandığını ifade ederek, "Toprağa basarken bile insanın içi ürperiyor. Tüm vatandaşlarımızın burayı görmesi gerekiyor. Yaşanıp, görülmesi gereken yerler." dedi.
Yerli ve yabancı ziyaretçiler, tarihi yarımadadaki köylerde bulunan özel müzeleri de ziyaret edip, buralarda sergilenen hediyelik eşyalardan satın alıyor.
Hatıra Fotoğrafı Ziyaretçiler Hediyelik Eşya Tarihi Yarımada Üniversite Öğrencisi
16 Mart 2018 Cuma günü yayınlandı