Süleyman Demirel İsmi Kaldırıldı, Adnan Menderes İsmi Kondu

Tokat 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı'ndaki ' Süleyman Demirel Salonu ' nun ismi Tokat İl Genel Meclisi kararı ile değiştirilerek ' Adnan Menderes Salonu ' oldu.
Meclis Başkanı Ak Parti Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel Adnan Menderes 

Tokat İl Genel Meclisi ' nde AK Parti ' li üyeler tarafından sunulan teklifle 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı ' nda bulunan Süleyman Demirel Konferans Salonu ' nun ismi Adnan Menderes olarak değiştirildi. CHP, MHP ve DP ' li üyelerin ret oyuna karşı AK Parti ' li Meclis üyelerinin oy çoğunluğu ile yapılan değişiklikle salonun girişinde bulunan ' Süleyman Demirel ' ismi kaldırılarak yerine ' Adnan Menderes ' ismi takıldı.

CHP İl Genel Meclis Üyesi Dursun Aytaç, karşı çıkmalarına rağmen isim değişikliğinin kabul edildiğini söyledi. Aytaç, “Adnan Menderes ' te bu devletin bir büyüğüdür. O da hizmet vermiştir. Ancak bu binada Adnan Menderes ile ilgili hiçbir hizmet yoktur. Bu binanın hizmeti Süleyman Demirel tarafından yapılmıştır. Emek çeken kişilerin döneminde yapılan eserlerin ismini taşıması, o kişilerin unutulmamasına yol açar. Adnan Menderes ' in de bu ülkede yaptıkları vardır. Onun ismi oralarda korunsun. Ama yarın birileri de gelir bu ismi buradan kaldırıp başka isimi yazarsa ne olacak? AK Parti ' li arkadaşlarımız sürekli bir yap-boz yapmanın önünü açmıştır ' dedi.

Süleyman Demirel isminin kaldırılmasına hiç açıklama gerekçe yapılmadığını ileri süren Aytaç, “Sanki keyfi ' canımız sıkıldı oldu bir değişiklik olsun ' gibi. Meclis kararlarına bakın bir gerekçe yok. Süleyman Demirel aranan, kaçak birisi değildir. Bir gerekçe ne olabilir? Bana göre keyfi bir uygulama” diye onuştu.

MHP İl Genel Meclis Üyesi Hilmi Adıgüzel ise Süleyman Demirel isminin kaldırılmasının halkın iradesine yapılan bir saygısızlık olduğunu ileri sürerek, “Yarın birileri de gelir bugün iradeye sahip olanların isimlerini değiştirmeye kalkar. Bu ülkenin değerleri noktasında çatışmalara yol açar. Yoksa simi biz çıraktan ustaya devrettik. Fark eden ne var. Adnan Menderes ismi başka bir yere verilebilirdi. Bu ismin kaldırılması bence son siyasi duruş şekillenmelerinden kaynaklanan bir çatışmanın unsurdur. Bunun başka izahı yok. Bu noktada karşı çıktık. Bizim için Süleyman Demirel ' de Adnan Menderes de halkın oyu ile gelen isimlerdir. Biz demokrasiye inanan insanlar olarak halkın iradesine saygı gösterdiğimiz için karşı duruşumuz” şeklinde konuştu.

Öte yandan AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Faruk Yazıcı ise Tokat İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Elibol ' un il dışında olduğunu konuyla ilgili kendisinin açıklama yapabileceğini kaydetti.
Dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından 21 Eylül 1998 tarihinde 26 Haziran Kültür Sarayı açılışı yapılırken 400 kişilik salona ' Süleyman Demirel ' ismi verilmişti.

25 Ekim 2013 Cuma günü yayınlandı