Oktoberfest Bira Festivali

Antalya ' da bu yıl 4'ncüsü yapılacak Oktoberfest Bira Festivali, bir grup vatandaş tarafından portakal suyu dağıtılarak protesto edildi.Antalya ' da dört yıldır devamlı olarak kutlanan Oktoberfest Bira Festivali bir grup vatandaş tarafından protesto edildi. Ellerinde pankartlar ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ' ın fotoğrafı ile Kapalı yolda eylem yapan vatandaşlar, Türkiye ' nin günlerdir şehit haberi ile üzüldüğü bir zamanda bira festivalinin iptal edilmesini istedi.
Melikşah Alışveriş Mustafa Akaydın Kutup Yıldızı Büyükşehir Belediyesi 


Basın açıklamasını gerçekleştiren Kutup Yıldızı Gençlik Derneği Başkanı Melikşah Tuğ, “Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın daha geçen gün ' Oktoberfest ile gurur duyuyorum ' dediği halde STK ' larca gösterilen tepkiler üzerine bir açıklama yaparak festivalin iptalinin kendilerince istendiğini ama organizatör firmaya kabul ettiremediklerini söylemektedir” dedi.

Memleketin bu kadar şehit verdiği, evlat acılarının yaşandığı bugünlerde böyle bir festivale sponsor olunmasını kabullenmediklerini belirten Tuğ, şöyle konuştu:

“Her şeyden önce Oktoberfest Büyükşehir Belediyesi ' ne aittir ve bu tip organizasyonları Belediye himayesi ve sponsorluğu olmadan gerçekleştirmek oldukça güçtür. Biz çok iyi biliyoruz ki geçtiğimiz yıllarda Oktoberfest ' te ölüm vakası yaşandığı için Büyükşehir Belediyesi gelebilecek tepkilerden çekinmekte ve Antalya ' ya ' sponsorluk oyunu ' oynamaktadır.”
Bira festivalinin sözde Antalya ' ya gelen Alman turistler için gerçekleştirildiğini söyleyen Tuğ, katılanların büyük çoğunluğunun şehrin gençleri olduğunu belirtti.Bira festivalinin ana sponsoru olan Terra City Alışveriş Merkezi ' ni de eleştiren Tuğ, “Alışveriş merkezlerinin yegane amacı her ne olursa olsun para kazanmak değildir. Tüm Türkiye şehitlerimize ağlarken, şehitlerimizin yasını tutarken Terra City AVM nasıl böyle bir rezilliğin ana sponsoru olabiliyor” şeklinde konuştu.Açıklamaların ardından bira festivaline itiraz olarak insanlara portakal suyu dağıtıldı.

Oktoberfest Bira Festivali aleyhine yapılan eyleme, Antalya ' da bulunan 30 ' a yakın kurum ve kuruluş destek verdi.

21 Eylül 2012 Cuma günü yayınlandı