Oktay Usta Öğrenciler Yararına Kermes Açtı

Midyat Nisan Yağmuru Kadınlar Derneği tarafından Midyat ' ta düzenlenen kermese Oktay Usta olarak bilinen Oktay Aymelek katıldı.
Oktay Aymelek Kermes Oktay Usta 


Özel bir televizyon kanalında yemek programı yapan Oktay Usta, öğrenciler yararına düzenlenen kermesin açılışını yapmak üzere sabah erken saatlerde Midyat ' a geldi. Özellikle kadınların büyük ilgi gösterdiği kermeste el becerileri ve mahalli yemekler yarışmaları yapıldı. Jüri ekibiyle kermesi gezen Oktay Usta, kermesteki ürünleri katılımcılara tanıttı. Kermes gezisi sırasında gösterilen büyük ilgiden memnun olan Oktay Usta, sevenleriyle hatıra fotoğrafları çektirdi. Daha sonra hazırlanan sahneye çıkan Oktay Usta, kadınların ve erkeklerin katıldığı el becerileri yarışmaları yaptı. Erkeklerin yarıştığı elma soyma ve yeme, soğan soyma yarışmaları büyük alkış aldı.

Kadınlar arasında yapılan yarışmalardan sonra birinci olanlara mutfak gereçleri hadiye edildi. Beraberinde getirdiği mutfak önlüklerini öğrenciler yararına açık arttırma usulüyle satan Oktay Usta, jüri tarafından yemekleri birinci seçilen yarışmacılara hediyelerini verdikten sonra hatıra fotoğrafı çekerek imza dağıttı. Kısa bir açıklama yapan Oktay Usta, ' Muhteşem güzel bir program oldu ki birbirinden güzel lezzetler yarıştı. Kermes de deseniz A ' dan Z ' ye lezzete dair bütün çalışmalar el emeği göz nuru ürünler bulmak mümkün. Biz sahnede yarışmalarımızı yaptık. İlgi çok büyüktü. Midyatlı dostlarımıza seyircilerimize çok teşekkür ediyoruz, sağlıklı güzel günler diliyoruz ' dedi.
3 Kasım 2013 Pazar günü yayınlandı