Mehmet Aksu 50 Yıldır Kaval Çalıp Stres Atıyor

Giresun ' da arzuhalcilik yapan ve aynı zamanda İl Genel Meclis Üyesi olan 65 yaşındaki Mehmet Aksu tam 50 yıldır kaval çalarak stresini yendiğini söylüyor.
Müzik Aleti Meclis Üyesi 


Giresun şehir merkezinde Arzuhalcilik yapan Mehmet Aksu iş yerinde her gün kaval çalıyor. Çaldığı kavalın hayatının bir parçası olduğunu, yanından hiçbir zaman ayırmadığını belirten Aksu, İş Hanı ' ndaki esnaf arkadaşlarının da her gün yanına gelerek kaval dinlediğini belirtti. ' Çocukken yaşadığım bir korkudan dolayı kaval çalmayı öğrendim ' diyen Aksu, ”Köyümüzde gece fındık nöbeti tutarken korkumu yenmek amacıyla kaval çalmayı öğrendim. Aynı zamanda çobancılıkta yapıyordum. Kavalı çok seviyorum. Kaval sanat müziğimizin çalgılarından bir tanesidir. Kavalı öğrenmek ve çalmak insan ruhunu açan bir şey. Ben iş yerimde, evimde kavalı sürekli çalıyorum. Benim ruhumu açıyor. Günlük iş ve hayat stresimi tamamen kaval çalarak atıyorum. Kaval benim arkadaşım gibi. Gittiğim her yere onu da götürüyorum ' dedi.

' İş yerimde kaval çalarken sesini duyanlar gelip dinliyorlar, bana eşlik ediyorlar ' diyen Aksu, ”İş Hanı ' ndaki esnaf arkadaşlarımda gelip beni dinliyorlar ve onlarla kaval sohbeti yapıyoruz. Kavalı herkesin çalması ve öğrenmesi gerektiğini düşünüyorum. Kaval maalesef artık tükenme noktasında olan bir müzik aleti haline geldi ' ifadelerini kullandı.
27 Nisan 2013 Cumartesi günü yayınlandı