İstanbul-Gyeongju Dünya Expo 2013 Kapandı

İstanbul ' da gerçekleşen Dünya Expo 2013 ' ün kapanışı Ayasofya meydanında gerçekleşti.
Kadir Topbaş Ayasofya Büyükşehir Belediyesi Güney Kore 


Kapanış programına İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş ve Güney Kore Gyeongsangbuk Valisi Kim Kwan Yong ' da eşlik etti.

İstanbul-Gyeongju Dünya Expo 2013 ' ün kapanışında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş “ 23 gün süren bu güzel etkinliğin esasında bir sonu değil bir başlangıcına geldik. İstanbul medeniyetlerin kültürlerin kıtaların buluştuğu gerçek anlamda hoşgörü ve barış başkenti olan özelliğe sahip adeta tarihin çeyiz sandığı niteliğindeki bir kent. En doğu ve en batının kollarını bir birlerine kavuşturduğu bir güzelliği yaşadık “ dedi.

Sözlerine devam eden Topbaş “ küçülen bir dünyada insanların çok daha yakınlaştığı ve adeta kaderlerinin birbirlerine bağlı olduğu bir süreçte yaşamaktayız. Bizim yaptığımız bugün burada kapanışını değil yeni bir başlangıca adım attığımız Dünya kültür Expo ' sunun dünyaya bir farklı yansıma yaptığına inanıyorum. Bu kültür Expo ' su aynı zamanda turizme, ekonomiye, ticarete ve çok daha farklılıklara katkı sunacaktır. Özellikle bu konuda emeği geçen mesai arkadaşlarımıza buraya katılan tüm sanatçılara teşekkür ediyorum. “ şeklinde konuştu.

Gecenin sonunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş ve Güney Kore Gyeongsangbuk Valisi Kim Kwan Yong birbirlerine fahri hemşehrilik beratı taktim etti.
22 Eylül 2013 Pazar günü yayınlandı