Boeing, 787 Dreamlineri'n Uçuşlarına Başladı

ABD'li uçak üreticisi Boeing, Ocak ayında elektrik aksamındaki arıza nedeniyle tüm dünyada seferlerini durdurduğu ' 787 Dreamliner ' ın uçuşlarına yeniden başladı.İlk uçuş Addis Ababa'dan yerel saatle 09.45'de kalkan Etiyopya Havayolları uçağı ile gerçekleşti. Uçak yaklaşık 2 saatlik bir yolculuğun ardından Kenya'nın başkenti Nairobi'ye sorunsuz bir iniş gerçekleştirdi.
Kenya Etiyopya Müdür Yardımcısı Boeing Addis Ababa 


Etiyopya Havayolları CEO'su Tewelde Geberemariam yaptığı açıklamada, Boeing firmasının sorunun giderilmesinde ' çok iyi bir iş çıkardığını ' belirterek, ' Problemin tekrarına karşı üç katmanlı bir koruma getirilmiş. Alınan tüm bu tedbirler oldukça güvenli. Çok büyük bir çalışma orta konmuş ' dedi.

Boeing Pazarlama Müdür Yardımcısı Randy J. Tinseth ise, ' Bataryayı tamir ettik. Bataryanın aksama etkisini sınırladık. Herhangi bir şekilde bataryada bir arıza yaşanırsa, bu sisteme yansımayacak ' diye konuştu.

Japonya havayolları All Nippon'a ait bir ' 787 Dreamliner ' ın Ocak ayında elektrik aksamındaki problem nedeniyel acil iniş yapmasının ardından Boeing, dünya genelinde bu uçakların uçuşlarını durdurmuştu.

27 Nisan 2013 Cumartesi günü yayınlandı