Atlı Terapi Alan Engellilerin Sertifika Heyecanı

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Doğal Yaşam Merkezi ' nde atlı terapi ve rehabilitasyon hizmeti alan fiziksel ve zihinsel engelli çocukların sertifikaları törenle verildi.
Belediye Başkanı Koçak Ahmet Ataç Hayvan 


Doğal Yaşam Merkezi ' nde uzmanlar tarafından verilen ' Adaptif binicilik ' eğitimi kapsamında ata bindirilen 18 engelli çocuk, 6 haftalık eğitimleri sonrasında eğitim sertifikalarını aldı. Törende konuşma yapan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, kursun esas amacının engellilerin sosyalleşmesi olduğunu söyledi. Ataç, ' ' Hayvan sevgisinin aşılanması çok önemli. İnsanla en kolay diyaloga giren hayvan attır. At tarih boyunca insanlara çok büyük aracı olmuştur. Gerçekten insan dostu bir hayvandır. Atın üstündeki insanla ilişki kurabilmesi çok önemlidir. Burada engellimizin ya da normal insanlarımızın denge, birçok kas sisteminin harekete geçmesi ve dikkatini tamamen ata yöneltmesi insanın gelişmesi açısından son derece önemlidir. Böyle kursun yapılması için büyük önem veren çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Umuyorum gelecek yıllarda daha da gelişerek daha çok insanımıza hizmet verecektir. Ailelerimizin de buraya çocuklarını getirip bu imkanı sağlaması çok önemi. Belediye-vatandaş iş birliğinin güzel bir örneği bu ' ' dedi.

ENGELLİ AİLELERİ TERAPİDEN MEMNUN

Çocuğunun eğitim sonrası denge sorununun daha da iyileştiğini belirten engelli annesi Zeliha Koçak, duygularını şöyle aktardı:

' En önemlisi denge o yüzden bu terapiye katıldık. Dengesini daha iyi kullanması ve denge sağlaması için katıldık. Bu at sayesinde bir az daha iyi oldu. Proje gerçekten çok güzel, daha da fazla olmasını isterdik. Kış aylarına girdiğimiz ve alan müsait olmadığı için maalesef bitti. '

BAŞKAN ATAÇ AT ÜSTÜNDE

Seritifkaları dağıtan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, daha sonra bir ata binerek mini bir gösteri yaptı. Çocukluğunda diğer arkadaşlarının bisikleti varken kendisinin atı olduğunu anlatan Ataç, ' ' Benim çocukluğum at üstünde geçti. Bizim ailemiz atçılığı çok seven bir ailedir. Çocuklukta herkesin bisikleti vardı benim atım vardı. At çok farkı ve duygusal bir hayvandır. Herkesi sırtında tutmaz. Onurlu bir hayvandır ' ' ifadelerini kullandı.

Öte yandan terapi kurslarının önümüzdeki dönemlerde devam edeceği öğrenilirken, sertifikalarını almaya gelen engelliler, son defa ata binmenin heyecanını da yaşadılar.
20 Eylül 2013 Cuma günü yayınlandı