Ateizm Derneği’nden Nihat Hatipoğlu'na Suç Duyurusu

Türkiye ' de büyük tepki topladığı halde nisan ayında kuruluşu gerçekleşen “Ateizm Derneği ' ' , ünlü ilahiyatçı Nihat Hatipoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu. Dernek sözcüsü, Hatipoğlu ' nun, yaptığı yayınlarda ateistlere karşı hakaret ve küfre varan ifadeler kullanıp, aşağıladığını iddia etti.
Sivas Katliamı Çorum Olayları Nihat Hatipoğlu Adalet Sarayı 


Türkiye ' nin ilk yasal Ateist oluşumu olan “Ateizm Derneği ' ' , ünlü ilahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu hakkında ateistleri aşağıladığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Çağlayan ' daki İstanbul Adalet Sarayı ' na gelerek dernek adına suç duyurusunda bulunan Ateizm Derneği Basın Sözcüsü Tolga İnci, adliye çıkışında basın açıklaması yaptı.

İnci, yaptığı basın açıklamasında Hatipoğlu ' nun Ramazan ayında ulusal bir kanalda yaptığı iftar programında seyircilerden gelen bir soruyu yanıtlarken ifade özgürlüğü ve eleştiri sınırlarını aşarak ateistlere karşı hakaret ve küfre varan ifadeler kullandığını, ateistleri küçümsediğini iddia etti.

İnci, Hatipoğlu ' nun canlı yayın esnasında yine seyircilerden gelen bir soru üzerine, “İlk inkarcı da şeytandır ama şeytan Allah ' ı inkar etmemiştir, büyüklenmiştir. Bundan dolayı şeytanlık vasfını kazanmıştır. İnançsız olanlara çelmeyi de ve inançsız olanlara oltayı da şeytan atar. Bu nedenle hepsinin lideri şeytandır dedim. Babaları yani mecazi anlamda babaları bu işin şeytandır dedim” ifadelerini kullanmasına tepki gösterdi.

Hatipoğlu ' nun kullandığı ifadelerin hiçbir bilimsel ve dinsel temele dayanmadığını iddia eden İnci, “Sadece ateistleri şeytanın çocuğu ve şeytana tapan ve toplumdaki bütün kötülüklerin baş sorumlusu olarak gösterme çabası içine girerek, toplumda var olan ateistlere karşı insanlara kin ve nefret aşılamaya çalışmaktadır” dedi.

Hatipoğlu ' nu toplumda ayrımcılık yapmakla suçlayan İnci, “Hatipoğlu, Toplumdaki genel kanıyla Ateist olarak bilinen, farklı düşünce ve felsefi akımları benimsemiş olan kişileri toplum nezdinde küçük düşürmek aşağılamak ve hedef göstererek halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek istemektedir” şeklinde konuştu.

Türkiye ' nin yakın tarihlerde yaşadığı acı olaylarla Hatipoğlu ' nun tavrını benzeten İnci, “Maraş, Malatya, Çorum Olayları ve Sivas Katliamı hep bu tarz insanların ve toplumda belirli bir konumda bulunan ve kitleleri yönlendirebilecek ve sözü dinlenebilecek bu kişilerin halkı galeyana getirerek ve açık hedef göstererek yapmış oldukları konuşma ve ötekileştirme söylemleri ile ortaya çıkmıştır” ifadelerini kullandı.

Hatipoğlu ' nun söylemlerinin ateistleri tedirgin ettiğini vurgulayan İnci “Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ' nun televizyon programlarında sürekli ötekileştiren ve aşağılayarak hedef haline getirmeye çalıştığı ateistler, sarf edilen bu düşmanca söylemlerden rahatsızlık ve endişe duymuş, tedirgin ve rencide olmuşlardır” dedi.

Toplumdaki dinsiz ve inançsız kesimin sosyal hayatta yalnız olmadığını belirten Ateizm Derneği Basın Sözcüsü Tolga İnci, ateistlerin mahkemelerde de yanında olduklarını tarihe not düşmek istediklerinin altını çizdi.

13 Ağustos 2014 Çarşamba günü yayınlandı