Adnan Menderes İdam Edilişininin 52. Yıldönümü

Merhum Başbakan Adnan Menderes, idam edilişinin 52. yıl dönümünde kabri başında anıldı.
Başbakan Cumhuriyet Demokrat Parti Adnan Menderes Gültekin Uysal 


Menderes ' in İstanbul Topkapı ' da bulunan mezarı başında düzenlenen anma törenine aile fertleri, İstanbul protokolü, siyasi partilerin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Başbakan Erdoğan da törene çelenk gönderdi.

Demokrat Parti Gnele Başkanı Gültekin Uysal, yaptığı konuşmada Adnan Menderes ve arkadaşlarına rahmet dileyerek, “Bu gün mezarları başında andığımız başta şehit başbakanımız Adnan Menderes ve onun arkadaşları Fatin Rüştü Zorlu, Hasan Polatkan ve burada ismini sayamayacağımız hizmet kervanına emeği geçen, kanlarıyla canlarıyla bir adanmışlık duygusu içerisinde bugün hepsini rahmetle ve minnetle anıyoruz” dedi.

' EŞİKIYA HAREKETİ '

Darbelerin devlet tarihleri açısından bir utanç olduğunu dile getiren Uysal şunları söyledi:

“27 Mayıs milletiyle didişen bir rejimin adı asla Cumhuriyet olmaz diyerek demokrasiyle taçlandıran bir anlayışa karşı bir deli gömleği giydirme hareketidir, bir eşkıya hareketidir. Bu anlayışa karşı milletimiz her daim fena fit millet olmuş. Milletlerin zaman zaman hafızasını tazelemesi gereken günler vardır. İşte biz de bu gün sadece resmi tören icra etmiyoruz. Dün yaşananlarla beraber bugünün muhasebesini iyi yaparak geleceğe dair milletin geleceğini kuşatmak noktasında salim bir iradeyle beraber aklı selim bir düşüncenin hakim olması için geleceğimizi arıyoruz.”

DEMOKRAT PARTİLİLER MENDERES'İ ANDI

İdam edilişinin 52. yılında eski başbakanlardan Adnan Menderes, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve birçok partili tarafından mezarı başında anıldı.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve çok sayıda partili, dönemin eski başbakanlarından Adnan Menderes ve dönemin eski bakanları Fatin Rüştü Zorlu ile Hasan Polatkan ' ın idam edilişinin 52 ' inci yıldönümünde Topkapı ' da bulunan mezarı başında dua ederek andı.

Başkan Gültekin Uysal, yaptığı konuşmada Adnan Menderes ve arkadaşlarına rahmet dileyerek, “Bu gün mezarları başında andığımız başta şehit başbakanımız Adnan Menderes ve onun arkadaşları Fatin Rüştü Zorlu, Hasan Polatkan ve burada ismini sayamayacağımız hizmet kervanına emeği geçen, kanlarıyla canlarıyla bir adanmışlık duygusu içerisinde bugün hepsini rahmetle ve minnetle anıyoruz” dedi.

Darbelerin devlet tarihleri açısından bir utanç olduğunu dile getiren Uysal şunları söyledi: “27 Mayıs milletiyle didişen bir rejimin adı asla Cumhuriyet olmaz diyerek demokrasiyle taçlandıran bir anlayışa karşı bir deli gömleği giydirme hareketidir, bir eşkıya hareketidir. Bu anlayışa karşı milletimiz her daim fena fit millet olmuş. Milletlerin zaman zaman hafızasını tazelemesi gereken günler vardır. İşte biz de bu gün sadece resmi tören icra etmiyoruz. Dün yaşananlarla beraber bugünün muhasebesini iyi yaparak geleceğe dair milletin geleceğini kuşatmak noktasında salim bir iradeyle beraber aklı selim bir düşüncenin hakim olması için geleceğimizi arıyoruz.” Adnan Menderes ' in mezarı başındaki anma töreni devam ediyor.
17 Eylül 2013 Salı günü yayınlandı