Süper Kupa Galatasaray'ın

2015-2016 Spor Toto Süper Lig şampiyonu Beşiktaş ile Ziraat Türkiye Kupası sahibi Galatasaray, Konya'da Turkcell Süper Kupa'nın sahibi olmak için karşı karşıya geldi.
Avrupa Şampiyonası Ziraat Türkiye Kupası Ricardo Quaresma A Milli Futbol Takımı Futbol Takımı 


Mücadelenin normal süresi 0-0 eşitlikle sona erdi. Mücadelede uzatma dakikalarına gidildi.Galatasaray, 100. dakikada Hakan Balta ile maçta 1-0 öne geçti.

Beşiktaş 107. dakikada Chedjou'nun kendi kalesine attığı golle durumu 1-1'e getirdi.

Kalan dakikalarda iki takım da birbirlerine üstünlük kuramayınca seri penaltı atışlarına geçildi.

Galatasaray, seri penaltı atışlarında Beşiktaş'ı 4-1 yenerek Turkcell Süper Kupa'yı müzesine götürdü. Sarı kırmızılı ekip bu sonuçla 5. kez Süper Kupa'nın sahibi oldu.

KONYA İLK KEZ SÜPER KUPA'YA EV SAHİPLİĞİ YAPTI
Daha önce birçok önemli maça ev sahipliği yapan Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nda ilk kez Turkcell Süper Kupa maçı organizasyonu yapıldı.
2014-2015 sezonunda Beşiktaş'ın Trabzonspor'u 3-0 yendiği maçın oynandığı Konya Büyükşehir Belediye Stadı, daha sonra A Milli Futbol Takımı'nın 2016 Avrupa Şampiyonası eleme grubunda Letonya, Hollanda ve İzlanda müsabakalarında milli coşkuya sahne oldu.

BEŞİKTAŞ'TA GEÇEN SEZONKİ KADRO
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Galatasaray karşısında geçen sezondan beri kadroda bulunan oyuncuların yer aldığı ilk 11'i sahaya sürdü.
Siyah-beyazlıların yeni transferleri Adriano Correia, yedekler arasında yer alırken, Gökhan Gönül ile Fabricio Agosto Ramirez kadroda yer almadı.

SOSA YEDEK
Siyah-beyazlılarda sezon hazırlıkları sırasında gitmek isteyen ve bazı antrenmanlara çıkmadığı için kadro dışı bırakılan ancak daha sonra affedilen Jose Sosa, maça yedek başladı.
Sosa'nın yanı sıra Denys Boyko, Luiz Rhodolfo, Aras Özbiliz, Ricardo Quaresma ve Ömer Şişmanoğlu da yedek soyundu.

YENİ TRANSFER İLK MAÇINA ÇIKTI
Galatasaray'ın Almanya'nın Hertha Berlin'den transfer ettiği Tolga Ciğerci, sarı-kırmızılı takımla ilk maçına çıktı.
Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Jan Olde Riekerink, Tolga Ciğerci'ye Beşiktaş karşısında ilk 11'de sahaya sürdü.
Galatasaray'ın yeni transferlerinden Eren Derdiyok ve Serdar Aziz yedekler arasında yer alırken, Luis Cavanda le Emrah Başsan ise 18 kişilik kadroda bulunmadı.
.



14 Ağustos 2016 Pazar günü yayınlandı