Kaynarca: Afife Jale ödüllerinde yanlı davranılıyor

Ünlü oyuncu Oktay Kaynarca, Pazartesi günü açıklanan Afife Jale ödüllerine kendi oyunu ' Guguk Kuşu ' nun aday gösterilmemesine tepki gösterdi.
Oktay Kaynarca Afife Jale Tv 8 


Açıklanan adaylar arasında oyuncu Oktay Kaynarca'nın 33 oyunda kapalı gişe oynayıp 18 bine yakın seyirci rekoruyla perde açan Guguk Kuşu oyununun aday gösterilmemesinin ardından Oktay Kaynarca ödül törenini düzenleyenlere ve jüri üyelerine sitem etti.

Yaşanan tüm gelişmelerin ardından Oktay Kaynarca TV8 yayınlanan Aramızda Kalmasın programına canlı bağlanarak gösterdiği tepki gösterdi. Afife Jale ödüllerinde taraflılık olduğunu söyleyen Kaynarca ' Benim oradaki tepkim bu meseleye biraz taraflı bakıldığından dolayı. 18 bine yakın kişinin izlediği bir oyunun 5 adayın içinde olmaması benim kafamda soru işareti bırakıyor ' dedi ve bir daha bir daha bu ödül törenine katılmayacağını söyledi. Kaynarca ayrıca, her yıl yapılan Sadri Alışık tiyatro ödüllerinde ödülleri veren kişilerin kendi bünyesinde oynanan oyunlara taraflı gözükebilir diye ödül vermediğini söyledi. Oktay Kaynarca ayrıca Sadri Alışık Tiyatrosu'nun oyunlarda çok büyük prodüksiyon kullanmasına rağmen çok ilginç bir şekilde Afife Jale jürisi tarafından aday gösterilmediğini de söyledi.

BEYAZ GAZETE


Oktay Kaynarca Hakkında
Çocukluğunun bir dönemi Berlin'de geçti.Konservatuvara girmeden önce Ege Tiyatrosu'nda Turgut Özak'ın "Duvarların Ötesi"nde adlı oyununda oynadı. Ardından birkaç çocuk oyununda yer aldı. Konservatuvar zamanında TRT için "Gençler Dizisi"nde oynadı. İlk profesyonel oyunculuğunu Ali Atik, Ayşegül Atik'le bir çocuk oyununda yaptı ve ilk parasını kazandı. İlk oyunu bir müzikal idi. Konservatuvardan mezun olduğu 1991 yılında Tiyatro Stüdyosu'nda "Kan K...
devamı
2 Nisan 2015 Perşembe günü yayınlandı