Cübbeli Ahmet Hoca: Emine Şenlikoğlu'ndan Özür Diledim

Cübbeli Ahmet Hoca, dün gece katıldığı bir televizyon programında izleyicilerden gelen bir soru üzerine, Emine Şenlikoğlu ' nun cezaevinde kendisini ziyarete geldiğini, görüşmelerinde aralarındaki şahsi tartışmalarla ilgili yazardan özür dilediğini, konunun kapandığını söyledi.
Emine Şenlikoğlu Cübbeli Ahmet Hoca 


Soru şöyleydi:

Biz Emine Şenlikoğlu ' nu da severiz, hocamı da severiz. Ancak hocam Emine Şenlikoğlu ile ilgili bir takım bize göre yakışıksız laflar etti. Bu yüzden de Emine hanım sıkıntı içine düşmüştür. Niye böyle bir şey söyledi. Hocama yakıştıramadım.

Cübbeli ' nin cevabı şöyle oldu:

Bu çok eski bir şey. Bazı vaazlarda meseleler var, detaylı hatırlamıyorum da. Ama sonra cezaevinde beni ziyarete geldi. İki kere ziyarete geldi. Ve geldi görüştük ettik. Ablamızdır. Ben ilmi reddiyeler falan yapabilirim. Ben orda kendisinden şahsi bazı şeylerde özür de diledim. Konu böylece kapandı.
Cübbeli Ahmet Hoca Hakkında
İstanbul Fatih'te aslen Giresunlu olan varlıklı bir ailenin oğlu olarak dünyaya geldi. Hazinedaroğulları unvanı ile bilinen ataları 18. asırda bugünkü Özbekistan sınırlarının içinde bulunan Buhara şehrinden göç etmişler. Çocukluk yaşlarında cübbe giymesinden dolayı, adaşı olan yaşıtlarından ayırt edilmek için Cübbeli Ahmet olarak çağrılmaya başlandı. Klasik medrese usulü ile din eğitimi gördü. Resmî tahsil durumu ilköğretim seviyesi olup, ortaoku...
devamı
24 Temmuz 2013 Çarşamba günü yayınlandı