Fenerbahçe Mersin İdman Yurdu Maçı Sonrası İlk Açıklama

Spor Toto Süper Lig'in 4. haftasında Fenerbahçe, Mersin İdman Yurdu'nu son dakikalarda Cristian Baroni'nin golüyle 2-1 mağlup etti.
Mehmet Topal Cristian Baroni Selçuk Şahin Volkan Demirel Aykut Kocaman 


Spor Toto Süper Lig'de 4. hafta maçında Fenerbahçe ile Mersin İdman Yurdu karşı karşıya geldi. Sarı-lacivertliler cezası nedeniyle yalnızca kadın ve çocuk taraftarların yer aldığı maçta Mersin İdman Yurdu'nu 2-1'lik skorla mağlup etti.

Fenerbahçe'nin golünü 45+2. dakikada Mehmet Topal ve 89. dakikada Cristian Baroni kaydetti. Mersin İdman Yurdu'nun golü ise 7. dakikada Ben Yahia serbest vuruşuyla geldi. Bu arada Mersin İdman Yurdu'nda Ben Yahia karşılaşmanın bitiminde itirazları nedeniyle önce sarı, sonra ise kırmızı kart gördü.

Sarı-lacivertliler, Mersin İdman Yurdu maçında Baroni'nin beklenmedik bir anda gelen sürpriz vuruşuyla galibiyete ulaştı. Sivasspor deplasmanından beraberlikle dönen Fenerbahçe, Mersin galibiyetiyle Trabzonspor maçı öncesi moral buldu. Yeni transfer Meireles ilk maçında uyum sorunu yaşadığını gösterirken, Mersin İdman Yurdu'nun golünde şanssızlık yaşadı. Ben Yahia'nın vuruşunda top Portekizli'ye çarpıp ağlara giderken; ikinci yarıda tecrübeli ismin bir şutu direğin dibinden dışarı gitti.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe puanını 8'e yükseltirken, Mersin İdman Yurdu 2 puanda kaldı.

Spor Toto Süper Lig'de bir sonraki hafta Fenerbahçe, Trabzonspor ile sahasında karşılaşacak. Mersin İdman Yurdu ise Gençlerbirliği'ni ağırlayacak

Fenerbahçe-Mersin İdmanyurdu maçından notlar

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Spor Toto Süper Lig'de Mersin İdmanyurdu ile yapılan maçta, yeni transfer Meireles'e 11 kişilik kadroda yer verdi.

Sarı-lacivertli ekibe transferinden sonra ülke milli takımına giden Portekizli oyuncu, 13 Eylül Perşembe gününden itibaren takımla antrenmanlara katılırken, Mersin İdmanyurdu karşısında kadroda yer buldu.

Kocaman, antrenman eksiği bulunmayan Meireles'i takıma daha çabuk adapte olabilmesi için 11'e alırken, Portekizli futbolcu bu akşamki mücadelede sarı-lacivertli formayı ilk kez giydi.

Volkan Demirel takıma döndü
Omzundaki sakatlığı nedeniyle bir süre takımdan ayrı kalan kaleci Volkan Demirel, Mersin İdmanyurdu maçıyla birlikte 11'deki yerini aldı.

Fenerbahçe'nin sezon öncesi Galatasaray ile yaptığı TFF Süper Kupa maçında sakatlandıktan sonra 3'ü lig, 2'si UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu olmak üzere 5 resmi maçta takımdan ayrı kalan Volkan, ligde 4. hafta mücadelesiyle birlikte 11'e girdi.

Sarı-lacivertli ekipte sakatlıkları bulunan Sow, Krasic, Egemen Korkmaz ve Serdar Kesimal'ın yanı sıra Selçuk Şahin, Sezer Öztürk, Özgür Çek ve Salih Uçan 18 kişilik kadroda yer almadılar.

Fenerbahçe'nin lig ve Avrupa kupası mücadeleleri olmak üzere son 5 resmi maçında 11'de sahaya çıkan Selçuk Şahin, Mersin İdmanyurdu mücadelesinde kadronun dışında kaldı.

Sakatlığı bulunan Egemen Korkmaz'ın yerine savunmada Bekir İrtegün şans bulurken, Stoch ligde iki maç sonra 11'e girdi.

Kaptan Alex 11'de
Teknik direktör Kocaman, kaptan Alex'e ligin 3. haftasında Sivasspor maçında olduğu gibi yine 11 kişilik kadroda yer verdi.

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda Spartak Moskova ile yapılan ilk maçta yedekler arasında bulunup görev almayan, ligin 2. haftasındaki Gaziantepspor maçında 18'e giremeyen, Spartak Moskova ile yapılan rövanşta ise yedekler arasında yer alıp ikinci yarıda oyuna giren Brezilyalı futbolcu, Sivasspor maçının ardından Mersin İdmanyurdu mücadelesinde de ilk 11'de sahaya çıktı.

Sarı-lacivertli taraftarların heykelini diktiği Alex'e tribünlerdeki kadın ve çocuklar sevgi gösterilerinde bulundu. Kadroda bulunmadığı Gaziantepspor maçında taraftarların, 'Aykut söyle Alex nerede?' şeklinde tezahürat yaptığı Brezilyalı oyuncu, maç öncesi ısınırken tribünlerden büyük ilgi gördü.

Kadın ve çocuklar hakem Hüseyin Göçek'in başlama düdüğünden saniyeler önce de Alex tezahüratlarıyla Brezilyalı futbolcuya destek verdi.

Tribünler kadınlar ve çocukların
Fenerbahçe'nin cezası nedeniyle karşılaşmada tribünlerde yine kadınlar ve çocuklar yer aldı.

Sarı-lacivertli ekip, Türkiye Futbol Federasyonu'nun geçen sezondan itibaren uygulamaya başladığı sistemde, tribünlerde kadınlar ve çocukların bulunduğu 6. maçına çıktı.

Kadın ve çocuk taraftarların maça ilgisi yoğun olurken, tribünlerde 35 bini aşkın taraftarın bulunduğu görüldü.

Karşılaşma, Bingöl'de şehit olan polisler için yapılan saygı duruşunun ardından başlarken, bütün tribünler saygı duruşu sırasında 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' şeklinde tempo tuttu.
16 Eylül 2012 Pazar günü yayınlandı