F.Bahçe:2 M.İdman Yurdu:1 Ziraat Türkiye Kupası Maçın golleri

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Mersin İdmanyurdu ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi.
Yunus Yıldırım Ziraat Türkiye Kupası Mersin İdman Yurdu Mersin İdmanyurdu Spor Toto Süper Lig 


Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda oynanan ve hakem Yunus Yıldırım'ın düdük çaldığı mücadelede kazanan taraf 2-1'lik skor sonucunda Fenerbahçe oldu.

Sarı-lacivertli ekibe deplasmanda avantajı getiren goller 44. dakikada Diego Ribas'tan ve 45'te Moussa Sow'dan gelirken, Mersin İdmanyurdu'nun tek sayısını 74. dakikada Welliton kaydetti.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe, 7 Nisan Salı günü Kadıköy'de oynanacak rövanş maçı öncesinde avantajı yakaladı.

KARTAL DERBİYİ DÜŞÜNDÜ

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Mersin İdmanyurdu ile yaptığı maça yedek ağırlıklı bir kadroyla çıktı.

Teknik direktör İsmail Kartal, Spor Toto Süper Lig'de, zirve yarışındaki rakibi Galatasaray ile oynayacakları maç öncesinde as oyuncularının büyük bir bölümünü dinlendirdi. Kartal, sahada, Volkan Demirel, Bekir İrtegün, Sow, Webo, Diego Ribas, Uygar Mert Zeybek, Selçuk Şahin, Bruno Alves, Kadlec, Mehmet Topuz ve Serdar Kesimal ilk 11'i ile yer aldı. Fenerbahçe'de Dirk Kuyt, Raul Meireles, Ramazan Civelek, Caner Koca, Erten Ersu, Mehdi Akgül ve Savaş Polat yedek kulübesinde oturdu.

Bu arada, kaleci Volkan Demirel 4 maçlık cezasının bitiminin ardından formasına kavuştu.

KUPA GOLCÜSÜ WEBO 11'DE

Emenike'nin yokluğunda Webo ilk 11'de forma giydi. Webo, maç öncesinde Mersinli taraftarların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

MERSİN'DE 4 EKSİK

Mersin İdmanyurdun'da sakatlıkları süren Servet Çetin, Serkan Balcı, Adem Güven ve Sadiku maç kadrosunda yer almadı.

Kırmızı-lacivertliler, Fenerbahçe karşısında sahaya, Mihaylov, Serkan Yanık, Efe Özarslan, Mitrovic, Serol Demirhan, Murat Ceylan, Khalili, Oktay Delibalta, Pedriel, Tita ve Wellinton ilk 11'i ile çıktı.

ÖZGECAN ASLAN UNUTULMADI

Taraftarlar, Tarsus ilçesinde öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ı marşlarıyla andı. 'Özgecan tribünü' şeklinde bağıran kırmızı-lacivertli taraftarlara, Fenerbahçeli taraftarlar da alkışlarla destek verdi.

MAÇ KONTROLLÜ BAŞLADI

Genel anlamda düşük tempoda oynanan ilk yarıda iki takım da pozisyon açısından diğerine üstünlük sağlamakta zorlandı. Mersin İdmanyurdu, Pedriel ile gole yaklaştı. Tecrübeli golcünün ceza alanı ön çizgisinden vuruşunu Volkan güzel bir refleksle çıkardı. İlk yarının son bölümünde konuk Fenerbahçe maça ağırlığını koydu ve skor avantajını ele geçirdi.

DIEGO'DAN BEKLENEN GOL!

Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldızı Diego Ribas, 44. dakikada şık bir gol atarak takımını öne geçirdi. Mehmet Topuz'un pasında savunma arkasına iyi sarkan sağ çaprazdan ceza alanına giren Diego, karşı karşıya pozisyonda Diego'nun harika aşırtmasında topu ağlarla buluşturdu. Diego'nun golünden sonra Pierre Webo Brezilyalı yıldıza gelerek klasikleşen ayakkabı parlatma sevincini yaptı.

SOW İLK YARIYA NOKTAYI KOYDU

Diego'nun golünün sevinci henüz tamamlanlamışken Fenerbahçe, Moussa Sow ile 2-0'lık skoru yakaladı. Golün adı bu kez Moussa Sow. Ceza alanı dışı sol çaprazında topla buluşan Webo'nun sağ direk yakınlarına ortasında Sow topa güzel yükseldi ve kafa vuruşunda topu ağlarla buluşturdu.

Bu golle birlikte maçın ilk yarısını Fenerbahçe 2-0 önde geçti.

KARTAL'DAN DERBİYİ HATIRLATAN DEĞİŞİKLER

Fenerbahçe Teknik Direktörü, 60. dakikaya gelindiğinde yıldız oyuncularını kenara aldı. İlk golün sahibi Diego ve Sow kenara geldi. Bu oyuncuların yerine Dirk Kuyt ve Raul Meireles oyuna dahil oldu. Bu değişiklik, Kartal yıldızlarını derbiye saklıyor şeklinde yorumlar yapılmasına neden oldu.

MERSIN, WELLITON'LA UMUTLANDI

İkinci yarı oyunu rölantiye alan Fenerbahçe karşısında gol bulmak için yüklenen Mersin İdmanyurdu, 74. dakikada Welliton ile farkı 1'e indirdi. Sol kanattan gelişen Mersin İY atağında Tita, son çizgi yakınlarından ceza alanına girip kale sahasına topu çevirdi ve Welliton da topu tek vuruşla ağlara gönderdi. Bu gol sonrasında ev sahibi eşitlik için de Sarı-lacıvertli kaleye baskı kurdu ancak bu baskı gol getirmedi. Fenerbahçe de kalan dakikalarda kontra ataklardan gol pozisyonları yakaladı ancak değerlendiremedi.

Mücadele 2-1 Fenerbahçe üstünlüğüyle sonuçlandı.

MAÇTAN DAKİKALAR

M.S. Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finali ilk maçında Fenerbahçe, deplasmanda Mersin İdman Yurdu'nu 2-1 mağlup etti.
M.S. Karşılaşmanın hakemi Yunus Yıldırım son düdüğü çaldı ve karşılaşma sona erdi.
90' Sol kanattan gelişen Mersin İY atağında Welliton, Bekir'den sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş. Bekir sarı kart gördü.
90' Mücadelenin sonuna 3 dakika ilave edildi.
89' Mücadelede artık son anlar... Meireles'in uzak mesafeden kaleye şutunda top yandan dışarıya gitti.
88' Bir başka Fenerbahçe atağında rakip ceza alanı ön bölümünde topla buluşan Uygar'ın ceza alanına sağ çaprazdan giren Serdar'a yükselttiği topta Serdar topu içeriye çevirdi ama savunma topu uzaklaştırdı.
85' Fenerbahçe'de Selçuk Şahin kısa bir sakatlık geçirdi ama ciddi bir durumu yok ve oyuna devam ediyor.
84' Bu kez gelişen Mersin İY atağında rakip ceza alanı içinde tam bir karambol oluştu ama Fenerbahçe savunması Nakoulma'ya vuruş şansı vermedi.
83' Sarı lacivertliler 3. gole çok ama çok yaklaştı. Kadlec, sol kanattan ver-kaç yapıp ceza alanına girdi ve topu penaltı noktası yakınlarındaki Meireles'e verdi ama Meireles boş kale yerine topu sol direğin hemen yanından dışarıya gönderdi.
82' Etkili gelişen Fenerbahçe atağında sol kanatta topla buluşan Kadlec'in ceza alanına ortasında Kuyt'ın müsait durumda kafa vuruşunda top yandan dışarıya gitti.
81' Kullanılan serbest vuruşta Tita'nın ceza alanına ortasında top kaleci Volkan'da kaldı.
80' Fenerbahçe'de Mehmet Topuz oyundan çıkarken Ramazan Civelek oyunda.
79' Sol kanattan gelişen Mersin İY atağında Tita, Mehmet Topuz'dan sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
78' Sarı lacivertlile sol kanattan köşe vuruşu kullandı. Meireles'in ceza alanına ortasında kaleci Mihaylov topun sahibi oldu.
77' Fenerbahçe'de birazdan Ramazan Civelek oyuna girecek.
76' Gelişen Fenerbahçe atağında sol kanatta Uygar'ın pasında topla buluşan Kuyt'ın ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.
75' Mersin İY takımında Abdul Rahman Khalili'nin yerine Mehmet Taş oyunda.
74' Sol kanattan gelişen Mersin İY atağında Tita, son çizgi yakınlarından ceza alanına girip kale sahasına topu çevirdi ve Welliton da topu tek vuruşla ağlara gönderdi.
74'GOL! Welliton Suarez
71' Mersin İY takımında birazdan son oyuncu değişikliği gerçekleşecek.
70' Ev sahibi ekip sağ kanattan serbest vuruş kullandı. Tita'nın ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.
69'Oyunun son bölümünde tempo biraz düşmüş durumda...
68'Topla oynama oranlarında Fenerbahçe'nin %55'e %45 üstünlüğü bulunuyor.
67'Mersin İY takımında Ricardo Pedriel'in yerine Prejuce Nakoulma oyunda.
65'Etkili gelişen Mersin İY atağında Serol'un pasında topla buluşan Güven'in ceza alanına ortasında Welliton'dan önce Bekir topa müdahale etti.
64'Kullanılan serbest vuruşta Tita'nın kale sahasına ortasında tam bir karambol oluştu ama ardından Fenerbahçe savunması topu uzaklaştırmayı başardı.
63'Tita, maçın hakemi Yunus Yıldırım'a Serdar Kesimal'in ikinci ve sarı ve kırmızı kartı görmesi gerektiği yönünde itirazda bulundu ama Yunus Yıldırım kartına başvurmadı.
62'Sol kanattan gelişen Mersin İY atağında Tita, iki rakibinden sıyrılıp tam ceza alanına
59' Bu arada Mersin İY takımında kaleci Nikolay Mihaylov bir sakatlık geçirdi ve şu an tedavisi yapılıyor.
58' Fenerbahçe 3. gole çok yaklaştı. Sow, sol kanatta topu aldı ve rakip ceza alanı ön bölümündeki Webo ile vcer-kaç yapıp rakiplerinden de sıyrılıp ceza alanına girdi ve karşı karşıya pozisyonda şutunu çekti ama Mihaylov gole izin vermedi.
57' Fenerbahçe sol kanattan köşe vuruşu kullandı. Diego'nun ceza alanına ortasında Alves'ten önce Mersin İY savunması topu karşıladı.
56' Mersin İdman Yurdu'nda Oktay Delibalta'nın yerine Güven Varol oyunda.
51' Sarı lacivertlilerde Diego'nun rakip kaleye uzak mesafeden şut denemesinde top oldukça farklı şekilde dışarıya gitti.
50' Fenerbahçe savunmasında kaptırılan top sonrasında Welliton'un pasında ceza alanı içi sağ çaprazındaki Oktay'a pasında Oktay topu içeriye çevirdi ama savunma topu uzaklaştırdı.
49' Bu kez gelişen Mersin İY atağında Serol, Tita'nın pasında son çizgiye kadar indi ama ceza alanına çevirdiği topu Fenerbahçe savunması karşıladı.
48' Sol kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Kadlec'in ceza alanına ortasında savunmada Serkan topu karşıladı ve topu taca gönderdi.
47' Gelişen Mersin İY atağında Welliton'un sağ çaprazdan ceza alanına koşu yapan Khalili'ye uzun pasında Bekir araya girdi.
46' Mücadelenin ikinci yarısı Fenerbahçeli oyuncuların vuruşuyla başladı.

D.A. Fenerbahçe, Diego Ribas ve Moussa Sow'un attığı gollerle ilk yarıyı 2-0 önde kapattı.
D.A. İlk yarıda son düdük çaldı ve ilk yarı sona erdi.

45' Golün adı bu kez Moussa Sow. Ceza alanı dışı sol çaprazında topla buluşan Webo'nun sağ direk yakınlarına ortasında Sow topa güzel yükseldi ve kafa vuruşunda topu ağlarla buluşturdu.
45' GOL! Moussa Sow
44' Mehmet Topuz'un pasında savunma arkasına iyi sarkan sağ çaprazdan ceza alanına giren Diego, karşı karşıya pozisyonda Diego'nun harika aşırtmasında topu ağlarla buluşturdu.
44' GOL! Diego Ribas
42' Mersin İY karşı atağında Pedriel'in uzak mesafeden kaleye şutunda top kaleci Volkan'da kaldı.
41' Fenerbahçe'de kaleci Volkan, rakip ceza alanına kadar uzun bir top gönderdi. Webo topa hareketlendi ama top Mitrovic'in kontrolünde kaleci Mihaylov'da kaldı.
40' Sarı lacivertli oyuncular etkili paslarla rakip ceza alanına kadar gittiler ama savunma baskıyla topu kazandı ve uzaklaştırdı.
39' Orta alanda gerçekeleşen ikili mücadelede Uygar, Efe'ye faul yaptı.
38' Gelişen Mersin İY atağında Pedriel'in uzak mesafeden kaleye sert şutunda Volkan gole izin vermedi.
36' Topla oynama oranlarında Fenerbahçe'nin %54'e %46 üstünlüğü bulunuyor.
35' Kullanılan serbest vuruşta Tita'nın ceza alanına ortasında kaleci Volkan yükselip topun sahibi oldu.
34' Sol kanattan gelişen Mersin İY atağında Tita, Serdar'dan sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş. Serdar Kesimal sarı kart gördü.
33' Fenerbahçe'de bu kez Webo rakip kaleyi yokladı ama ceza alanı dışından şutunda top kaleci Mihaylov'da kaldı.
32' Gelişen Fenerbahçe atağında Mehmet Topuz, sağ iç koridordan ceza alanına yerden ortasını gönderdi ama Sow'un vuruşu üstten dışarıya gitti.
31' Sarı lacivertliler maçın son bölümlerinde daha etkili olan taraf.
30' Kullanılan serbest vuruşta Diego'nun ceza alanına ortasında kaşeci Mihaylov topu yumrukladı.
29' Sol kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Sow, son çizgi yakınlarından Serkan'dan sıyrılıp ceza alanına girmek üzereyken yerde kaldı ve karar serbest vuruş. Serkan Yanık sarı kart gördü.
27' Kullanılan serbest vuruşta Tita'nın doğrudan kaleye gönderdiği top kaleci Volkan'da kaldı.
26' Mücadelenin temposu yavaş yavaş artmaya başladı. Sol kanattan çok hızlı gelişen Mersin İY atağında Tita, rakip ceza alanı yakınlarında Serdar'ın sert müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
25' Sol kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Sow'un sol kanattan ceza alanına etkili ortasında Mihaylov topun sahibi oldu.
24' Bu kez sol kanattan gelişen Mersin İY atağında Serol sol kanattan son çizgiye kadar inip ceza alanına yerden ortasını yaptı ama savunma topu karşıladı.
23' Bir başka Mersin İY atağında Murat'ın ceza alanına ortasında Volkan topu sektirmeden kontrol etti.
22' Mersin İY karşı atağında savunma arkasına koşu yapıp ceza alanına hareketlenen Welliton'a uzun atılan topta kalesini zamanında terk eden Volkan topu uzaklaştırdı.
21' Sarı lacivertliler sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Diego'nun ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.
20' Bu arada Fenerbahçe'de genç oyuncu Uygar Zeybek bir sakatlık geçirdi ve şu an tedavisi yapılıyor.
19' Mersin'de Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda oynanan mücadelede tempo oldukça düşük durumda. İki takım da kontrollü oynuyor.
18' Gelişen Fenerbahçe atağında Uygar, kendi yarı alanından aldığı topla hızla rakip yarı alanın ortalarına kadar gitti ama Mitrovic'in müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
17' Webo, kendi yarı alanında topla buluştu ve rakip yarı alana hareketlendiği anda rakibinin müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
16' Mersin İY karşı atağında Tita'nın pasında ceza alanı içi sol çaprazında topla buluşan Oktay, boşluk bulamayınca sol kanattaki Serol'a döndü. Serol'un ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.
15' Bir başka Fenerbahçe atağında Selçuk'un uzak mesafeden kaleye şutunda top kaleci Mihaylov'da kaldı.
14' Sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Serdar'ın ceza alanına yerden pasında Webo'dan önce son anda savunma topu kornere gönderdi.
13' Sarı lacivertliler rakip yarı alana yerleşmiş durumda.
12' Mersin İY gole çok yaklaştı. Welliton, sağ kanattan ceza alanına girip topu Oktay'a harika yükseltti ama Oktay'ın kafa vuruşunda top sağ direğin hemen yanından dışarıya gitti.
10' Fenerbahçe'de Diego, orta alanda topla buluştu ve rakip ceza alanı ön bölümündeki Sow'a uzun bir top gönderdi ama Sow topu kontrol ettikten sonra baskıyla topu kaybetti.
9' Orta alanda yapılan top kayıpları devam ediyor...
8' Fenerbahçeli oyuncular rakip yarı alanda baskı yaparak topu kazandı ve Mehmet Topuz, ceza alanı içi sol çaprazında boşta kalan topa hareketlendi ama kaleci Mihaylov topun sahibi oldu.
7' Sarı lacivertliler özellikle orta alanda çok fazla top kaybı yapıyor.
6' Mersin İY rakip yarı alanda baskı yaparak rakibinin oyun kurmasını engellemek istiyor.
5' Etkili gelişen Mersin İY atağında Tita, hızla ceza alanına hareketlendi ama tam ceza alanına gireceği anda yerde kaldı ve serbest vuruş bekledi ama oyun devam etti.
4' Bu kez sol kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Tita, Serdar'ın üstüne üstüne gitti ama Serdar faul yaptı.
3' Bu kez gelişen Mersin İY atağında sağ kanatta topla buluşan Murat'ın ceza alanına sert ortasında Bekir topu uzaklaştıran isim oldu.
2' İlk atak sağ kanattan Fenerbahçe'den geldi. Mehmet Topuz'un ceza alanına yerden ortasında savunma topu karşıladı.
1' Mücadele Mersinli oyuncuların vuruşuyla başladı...

KADROLAR

FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Serdar, Bekir, Alves,Kadlec, Selçuk Şahin, Uygar, Mehmet Topuz, Diego, Sow, Pierre Webo.

MERSİN İY: Mihaylov, Serkan Yanık, Efe, Mitrovic, Serol, Murat, Khalili, Oktay, Pedriel, Tita, Welliton
4 Mart 2015 Çarşamba günü yayınlandı