Duygun Yarsuvat'tan Fethullah Gülen açıklaması

CNN Türk'te ' Hafta Sonu Keyfi' isimli programa katılan Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat şike davasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
Duygun Yarsuvat Fethullah Gülen Galatasaray Galatasaray Başkanı Aziz Yıldırım 


CNN Türk'te programa katılan Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat, paralel yapının oluşumu ve şike davasındaki etkileriyle ilgili açıklamalar yaptı. Aziz Yıldırım ve cemaatle ilgili yaptığı açıklamalar tartışma konusu olan Yarsuvat “ Bütün medyayı araştırın gerek Aziz Yıldırım, gerek diğer Fenerbahçeli arkadaşların beyanatlarını okuyun, ' Bunu yapanlar cemaattir' diyor. Bunu son duruşmada da söyledi. Demek ki Aziz Yıldırım'ı cemaatin komplosu bu hale getirdi. Cemaatçi polisler bugün teker teker toplanıyor. Cemaatçi polisler sadece Aziz Yıldırım'a yapmadı. Cemaatçi polisler Balyoz davası gibi bir davayı yarattı. Sahte deliller üreterek kendi bilirkişi vasıtaları ile değerlendirerek davalar açtı.“dedi.

“AMAÇLARI ORDUYU ORTADAN KALDIRMAK”

Sunucunun ' Cemaatin amacı ne?' sorusunu da yanıtlayan Duygun Yarsuvat “Orduyu ortadan kaldırmak. Başarılı da oldu. Bütün kıymetli olanları ortadan sildi.” dedi. Yarsuvat, “Fethullah'ın amacının Türkiye'de dini esaslara göre kurulmuş bir devlet yapısı olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu. Yarsuvat, “Bu yapabilecek gücü var mıdır?” sorusuna ise şu cevabı verdi: “Onu toplamaya çalıştı. Yetmiş bir senesinde yaptığı açıklama da ' altın nesil yetiştireceğiz' demişti. Nitekim yetiştirmişlerdir. Öğrencileri yurtlara aldı, para yardımı yaptı, evlere aldı ve kendisine güvenen gençlik yaratmıştır. Bu gençler bugün idari mekanizma da belli yerlere yerleştirilmiştir.

ABD, GÜLEN'İ İADE EDER Mİ?

Yarsuvat, “ABD, Fethullah Gülen'i iade eder mi?' sorusuna ise “Amerika'nın Fethullah Gülen'i iade edebilmesi için bir dava açılması ve bu davanın da verilen bir mahkeme kararının Amerikan makamlarına gönderilmesi ve ondan sonra da iade istenmesi söz konusu olabilir. Ancak siyasi amaçla iade gerçekleşmez. O yüzden Cumhurbaşkanımız deport edilsin diyor.” Cevabının verdi. Bu ihtimali görmediğini ekleyen Galatasaray Başkanı, “Onu oraya çağıran Amerika'dır.” dedi.
31 Ocak 2015 Cumartesi günü yayınlandı