Beşiktaş Barcelona Maçı Özeti (Turkish Airlines Euroleague)

Beşiktaş Barcelona Maçı Özeti (Turkish Airlines Euroleague) Turkish Airlines Euroleague Top 16 turu dördüncü maçında Beşiktaş, ilk üç periyot başabaş mücadele ettiği Barcelona'ya son çeyrekte teslim oldu: 73-59 Curtis Jerrells'in 17 sayısı galibiyet için yeterli olmadı.
Barcelona Abdi İpekçi Fransa Can Akın Euroleague 


Turkish Airlines Euroleague Top 16'da Beşiktaş, NTV Spor dan canlı yayınlanan karşılaşmada Barcelona ile karşı karşıya geldi.
Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmadan Barcelona, 73-59 galip ayrıldı.

Karşılaşmaya Gasper Vidmar ' ın rakip pota altını domine etmesiyle etkili başlayan Beşiktaş, zorlu rakibi karşısında final periyoduna sadece 3 sayı farkla 46-49 geride girmesine rağmen, son çeyrekte farkın açılmasına engel olamadı. Bu sonuçla Siyah-Beyazlılar, Top 16 ' da F Grubu ' ndaki 4. maçında da galibiyetle tanışamadı.

Barcelona Regal ' de Ante Tomic 15 sayı-5 ribaundla takımını sırtlayan isim olurken, temsilcimizde mücadeleyi 17 sayı ile tamamlayan Curtis Jerrells ve 14 sayı ile oynayan Gasper Vidmar ' ın çabaları yeterli olmadı.

Mücadeleye iki takım da hücumda tutuk başlarken, karşılaşmanın 6. dakikasına 4-4 ' lük eşitlikle geçildi. Bu dakikadan sonra Ante Tomic ' in basketleriyle skor üstünlüğünü eline alan Barcelona Regal ' e Gasper Vidmar ' ın pota altını domine eden oyunuyla karşılık veren Beşiktaş, bu çeyrekte Vidmar ' ın bulduğu 8 sayı ile ilk periyotu 10-15 geride tamamladı. İkinci çeyrekte de takımını ateşlemeye devam eden Sloven oyuncuya destek çıkan Damir Markota, Siyah-Beyazlıları 14. dakikada 22-21 öne taşıdı. Kritik anlarda rakip takım adına devreye giren Sarunas Jasikevicius ' ın dış atışlarına engel olmakta zorlanan temsilcimiz, buna rağmen oyunu dengede tutmayı başararak soyunma odasına sadece 2 sayı farkla 32-34 geride girdi.

İkinci yarıda oyuna ağırlığını koymaya başlayan Curtis Jerrells ' a karşı Pete Mickael ile yanıt veren Katalan ekibi, skor üstünlüğünü elinde tutmayı başararak final periyoduna 46-49 ' luk avantajla girdi.
Son çeyrekte sayı bulmakta zorlanan Beşiktaş, rakibinin içeriyi zorlayarak kaydettiği isabetlere de engel olamayınca, Barcelona Regal farkı açarak mücadeleden 59-73 galip ayrıldı.

BEŞİKTAŞ: 59 - BARCELONA REGAL: 73
Salon: Abdi İpekçi
Hakemler: Christos Christodoulou (Yunanistan), Nicola Maestre (Fransa), Elias Koromilas (Yunanistan)
Beşiktaş: Jerrells 17, Muratcan Güler, Christopher, Markota 13, Cemal Nalga, Vidmar 14, Ewing 9, Falker 3, Cevher Özer 3, Can Akın
Barcelona Regal: Sada 5, Mickael 9, Ingles 5, Wallace 8, Tomic 15, Jasikevicius 9, Jawai 6, Hezonja, Huertas 3, Lorbek 11, Abrines 2
1. Periyot: 10-15
Devre: 32-34
3. Periyot: 48-51

18 Ocak 2013 Cuma günü yayınlandı