Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak: 4+4+4 Yetmez Ama Evet

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, kabul edilen 4+4+4 eğitim sistemi için ' Yetmez ama evet. ' dedi. Kamalak, Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan'ın geleneğini sürdürerek, partililere bağlılık yemini ettirdi.
Necmettin Erbakan Milli Görüş 4+4+4 Mustafa Kamalak Saadet Partisi 


Partisi tarafından Ankara'da düzenlenen il başkanları toplantısında konuşan Kamalak, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Meclis tarafından kabul edilen yeni eğitim sistemi 4+4+4 için değerlendirme yapan Kamalak, projenin Milli Görüş projesi olduğunu, kendilerinin 4+4+3 projesini önerdiklerini kaydetti.
4+4+4 eğitim sistemi için ' Yetmez ama evet. ' değerlendirmesinde bulunan Kamalak, ' Bu sistemin eksiklikleri ve noksanlıkları var. 'Kur'an - ı Kerim mutlaka ders olarak okutulmalı' dedik, şükür oldu. Ama eksiklik var. Eksiklik Kur'an - ı Kerim 1. sınıftan itibaren isteyenlere öğretilmeliydi. Yeni düzenlemede bu orta 1. sınıfta başlayacak. Ayrıca ikinci 4 yıllık orta kısmını bir otoban gibi 3 şeride ayrılması gerektiğini düşünüyoruz. Birinci şerit klasik, ikinci şerit meslek okulları üçüncü şerit ise Kur'an kursları olsun. Bu kurslarda isteyen ailelerin çocuklarına hafız olarak yetişme imkânı verilsin. Ve ayrıca bu üç şeritte geçişler sağlansın. ' şeklinde konuştu.

Kamalak, konuşmasının ardından partililere bağlılık yemini ettirdi. Ayağa kalkan partililer, Kamalak'ın söylediklerini tekrarlayarak partiye bağlılıklarını belirtti.

31 Mart 2012 Cumartesi günü yayınlandı