Özcan Yeniçeri: 'Bu süreç Güneydoğu'nun Türkiye'den çözülmesi sürecidir'

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Haber Türk ekranlarında yayınlanan katıldığı Türkiye'nin Nabzı programında çözüm sürecini hedef aldı.
Mhp Milletvekili Haber Türk Özcan Yeniçeri Milletvekili Çözüm Süreci 


Yeniçeri, çözüm sürecini şöyle eleştirdi:

''Çözüm süreci denilen şeyi kutsallaştırmak körlük yaratır ve bu körlük yaratılmış' diyen Yeniçeri, 'Bir toplumda karın ağrısı bireysel ise onu ilgilendiren bireysel bir sorundur. Ama toplumda herkesin karnı ağrıyorsa, bu karın ağrısını normalleştirmez. Onun için bu konuda medyanın, siyasetin, sivil toplum kuruluşlarının, Akillerin koyduğu tavır Türk milletinin kafasını yıkamaya ve onların algılarını değiştirmeye yöneliktir.


Bu kadar zalim bir propaganda altında kalan insanlar söylenenleri anlama noktasında adil bir biçimde davranamıyorlar.
Bu çözüm süreci dediğiniz süreç TSK'nın elini tutup PKK'ya dövdürme sürecidir. Bu süreç aslanı kediye boğdurma sürecidir. Bu süreç karakol basma, şantiye yakma sürecidir. Bu süreç pusu kuran, bebek katleden, mayın döşeyen teröristler için şehitlik yapma sürecidir.


Bu süreç hükümete karakol yapma, yol yapma, baraj yapma deme sürecidir. Bu süreç alternatif kaymakam atama sürecidir. Bu süreç koruculuğu, özel kuvvetleri tasfiye ettirme sürecidir. Bu süreç vergi komiteleri kurup haraç tahsil etme sürecidir. Bu süreç devlet içinde devlet, millet içinde millet yaratma sürecidir. Bu süreç Güneydoğu'nun Türkiye'den çözülmesi sürecidir. Adım adım buraya gidiyor.''

Özcan Yeniçeri Hakkında
1991 yılında ise Erciyes üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Yönetim Organizasyon dalında "örgütlerde çatışma ve Yabancılaşmanın önlenmesinde Yönetime Katılmanın Rolü" adlı tezinin kabul edilmesiyle de doktor unvanını aldı. 1998 yılında doçent, 2004 yılında da profesör oldu. Prof.Dr. Özcan Yeniçeri, Niğde Üniversitesi'nde çeşitli aralıklarla Kamu Yönetimi Bölüm Başkanlığı, Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü...
devamı
21 Ağustos 2013 Çarşamba günü yayınlandı