MHP'li Özcan Yeniçeri'nin dili sürçtü

Dili sürçerek Abdullah Öcalan için 'Sayın' kelimesini kullanan MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri durumu fark ederek, ' Sayın'ı bir kenara bırakıyorum, bölücü terör örgütünün elebaşı diyorum ' dedi.
Abdullah Öcalan Mhp Özcan Yeniçeri Basın Toplantısı Milletvekili 


Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Yeniçeri, cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlüler ile ve BDP'lilerin açlık grevlerinin 'anadilde savunma' için bu eylemi yaptıklarını belirterek, ' Dilsiz olan birisi savunma yapamıyor mu? Mahkemeler, ana, baba, sülale, kabile, aşiret dilinde tercümanlar tutuyor ve yargılamaları yapıyorlar ' dedi. Yeniçeri, dünyanın hiç bir yerinde yargılanan kişiye, o ülkenin resmi dilini anladığı ve konuşabildiği halde başka bir dilde yargılama hakkı verilmediğini de kaydetti. Anadilde savunmaya ilişkin tasarının dayatma olduğunu da vurgulayan Yeniçeri, AK Parti'nin son kongresinde açıklanan manifestoda da, 'Mahkum ve tutukluların eşleriyle bir araya gelmeleri, anadilde savunmanın sorun olmaktan çıkarılması...' denildiğini hatırlattı. Yeniçeri, ' Abdullah Öcalan evliyse bilmiyoruz ama... Bölücü elebaşının ihtiyaçlarını karşılamak için getirilmiştir ' diye konuştu.

Bu sırada dili sürçen ve Abdullah Öcalan için 'Sayın' kelimesi ağzından çıkan Yeniçeri, durumu fark ederek ve gülerek, ' Sayın'ı bir kenara bırakıyorum, bölücü terör örgütünün elebaşı diyorum ' dedi.

Hükümetin, cezaevlerinde 'örgüt baskısı' altında ölüm orucu tutulmasına ve propagandası yapılmasına göz yumduğunu ileri süren Yeniçeri, ' 69 gün aç kalıp, oruç tutup da canı çıkmayan insanlar, ancak böyle dağda yaşayan insanlar olur ' dedi.

Özcan Yeniçeri Hakkında
1991 yılında ise Erciyes üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Yönetim Organizasyon dalında "örgütlerde çatışma ve Yabancılaşmanın önlenmesinde Yönetime Katılmanın Rolü" adlı tezinin kabul edilmesiyle de doktor unvanını aldı. 1998 yılında doçent, 2004 yılında da profesör oldu. Prof.Dr. Özcan Yeniçeri, Niğde Üniversitesi'nde çeşitli aralıklarla Kamu Yönetimi Bölüm Başkanlığı, Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü...
devamı
21 Kasım 2012 Çarşamba günü yayınlandı