Mehmet Metiner: Anladıkları dilden konuşmasını iyi biliriz

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın güvenlik paketini yönelik “Bu yasa için hem Meclis'te kıyameti koparacağız hem de sokakta mitinglerimizle engellemeye çalışacağız.” sözleri gündemdeki yerini koruyor.
Selahattin Demirtaş Ak Parti Mehmet Metiner Hdp 


“ANLADIKLARI DİLDEN KONUŞURUZ”
HDP'li Demirtaş'a son tepki AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner'den geldi. A Haber ekranlarında canlı yayın konuğu olan Metiner, “Çözüm sürecinin her evresinin kendine özgü bir dili vardır. Biz HDP'nin tehditlerine ve şantajlarına boyun eğmeyiz. Anladıkları dil neyse o dilden konuşmasını iyi biliriz. Kamu düzeninden bu kadar çok rahatsızlık duymalarını anlamak mümkün değil. Hiç kimsenin sokaktan iktidar devşirmesine izin vermeyeceğiz. Selahattin Demirtaş bunu aklının bir köşesine yazsın.” dedi.

“DEMİRTAŞ KÜRTLERİN PATRONU DEĞİL”
Tehdit ve dayatmalarla çözüm sürecinin yürüyemeyeceğini söyleyen Metiner, Sokaktan iktidar devşirmeye çalışan, sandıkta deviremedikleri iktidarı kirli odaklarla ittifaka yaparak devirmeye çalışan, sokaktan medet uman her zihniyet sadece hükümeti karşısında bulmaz. Türkiye toplumunun makul çoğunluğunu da karşısında bulur. Selahattin Demirtaş Kürt mahallesinin sahibi, patronu değildir. Demirtaş Kürtlere yapılan baskıdan söz ediyorsa PKK'nın Kürtlere yaptığı baskıya da karşı çıkmak zorundadır.” şeklinde konuştu.

“SOKAKLARI TAHRİK EDİYOR”
Metiner şu şekilde devam etti: Bugün yapılmak istenen özünde paralel yapıyı tavsiye etmeyi amaçlayan üç güvenlik reformunu askıya alma girişimidir. Demirtaş'ın, HDP'nin, PKK'nın paralel yapı ile içli dışlı olmasını Türkiye toplumunun takdirine bırakıyoruz. Demirtaş'ın açıklamaları kan üzerinden siyaset yapma açıklamasıdır. Sokakları tahrik etmedir.
Selahattin Demirtaş Hakkında
Selahattin Demirtaş 1973 yılında Diyarbakır’da doğdu, ilkokul ve liseyi burada bitirdi. Lise sonrasında 9 Eylül Üniversitesi Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu’nda okumaya hak kazanan Demirtaş, iki yıl okuduğu bu bölümden politik gerekçeler nedeniyle ayrılmak zorunda kaldı. Ardından bir kez daha girdiği üniversite yerleştirme sınavında Ankara Üniversite Hukuk Fakültesi’nde okumaya hak kazandı ve başkente taşındı. Hukuk Fakültesi’nden mez...
devamı
10 Aralık 2014 Çarşamba günü yayınlandı