Levent Tüzel: 'Süreç başarılı olursa Öcalan çıkar'

Cnn Türk'te yayınlanan Aykırı Sorular programına konuk olarak katılan İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel,Enver Aysever'in sorularını yanıtladı.Tüzel'süreç başarılı olursa Öcalan çıkar'dedi.
Cnntürk Abdullah Öcalan Enver Aysever Abdullah Levent Tüzel Çözüm Süreci 


'Öcalan'dan bir mandela yaratılmaya çalışılıyor deniliyor.Gerçekten Öcalan'dan bir mandela çıkar mı,bu toplum bunu kabul eder mi,yoksa bu tarz benzetmeler yanlış mıdır?'sorusuna Levent Tüzel, şu şekilde yanıt verdi:

Bu türden yakıştırmalar doğru değil. Aslında bakıldığında 90 yıllık bir tarihten söz ediliyor Öcalan'ın mesajında da. Bu tarih baskıya, acılara, inkâra,kendini yok saymaya, asimilasyona dayanıyor. Bunu giderecek bir mücadele içerisinde olduğu açık. Bu şimdi daha iyi görülüyor. O nedenle geçmişteki söylemleri bırakmak lazım. Bugün bu barış çabasına, beraber yürüyelim, kardeşlik hukukunu yaratalım, beraber olalım, biz olalım mesajına önem atfetmek, değer vermek gerekiyor. Ve bunu o kadar acımasız ve kötü, ağır tecrit koşullarında yapıyor olmasına hakikaten takdir etmek gerekiyor, insanlık namına bunu görmek gerekiyor...Böylesi bir Anadolu barışı denilen bu topraklardaki barış herkesin özgür olacağı, Öcalan'ın da özgür olması gerektiği bir süreci önümüze koyuyor.




Abdullah Levent Tüzel Hakkında
İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi'nde Yönetim kurulu üyeliği, Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi Başkanlığı yaptı. 1996 yılında Emek Partisi kurucu genel başkanı olan Tüzel, 22 Temmuz 2007 seçimlerinde İzmir'den emek ve demokrasi güçlerinin ortak adayı olarak bağımsız milletvekili adayı olmuş, 36.167 oy (%3,4) almasına karşın seçilememiştir. 12 Haziran 2011 seçimlerinde aday olduğu İstanbul 3. Bölge'den bağımsız milletvekili seçilmişt...
devamı
26 Mart 2013 Salı günü yayınlandı