Kurtuluş Tayiz: Kılıçdaroğlu kasetiyle cemaate teslim oldu

Star ve Akşam gazetelerinin gündeme getirdiği Fuat Avni'nin Emre Uslu olduğu yönündeki iddialar gündemdeki yerini koruyor. Emre Uslu'nun Fuat Avni hesabından CHP'li Umut Oran ve Akif Hamzaçebi'ye direkt mesajlaştığı öne sürülürken Star'ın yazışmalarla ilgili yeni haberi siyaset gündemine bomba gibi düştü. Star'ın yayınladığı belgelere göre Fuat Avni hesabını yöneten Emre Uslu, Kotilaji kullanıcısının, 'CHP bize niye bu kadar bağlı sorusunu, “+18 içerikli CHP'de 45 kişinin kaseti var, Kılıçdaroğlu da dahil. Kasetler Hocaefendinin kontrolünde' diye cevaplıyor.
Chp Paralel Yapı Kurtuluş Tayiz Kemal Kılıçdaroğlu 


“KILIÇDAROĞLU KASETİYLE CEMAATE TESLİM OLDU”
CHP – paralel yapı ilişkisini yorumlayan Akşam gazetesi yazarı Kurtuluş Tayiz, “CHP'nin durumu çok trajik. CHP'deki kumpas süreci kasetle başladı, kasetle de devam ediyor. CHP ve paralel yapı birlikte hareket ediyor. Bu skandal bir durum. Akif Hamzaçebi, Pensilvanya'nın grup başkan vekiliymiş. Onun gibi onlarca insan CHP'yi kuşatmış durumda. Bunun başını çeken de Kılıçdaroğlu'nun. Kılıçdaroğlu, ya cemaatin doğrudan etkisiyle yükseldi ya da kasetiyle cemaate teslim oldu.” dedi.

“HAMZAÇEBİ, EMRE USLU'DAN TALİMAT ALIYOR”

CHP içinde şebeke olduğunu söyleyen Tayiz, bu isimlerin Emre Uslu'dan talimat aldığını söyledi. Deniz Baykal'ın son çıkışını hatırlatan Tayiz, “Baykal kendisine kumpas kuranların üzerine gidebilir. Kendisine kumpas kuranlar 45 CHP'linin daha kasetini elinde utup şantajla bu partiyi rehin almış durumda. Baykal'ın hesap sorma gibi bir derdi varsa kim CHP'yi paralelle ortak hale getirdiyse onlara ilişkin ses çıkarması gerekiyor. CHP'yi Pelsilvanya'dan temizlemeleri gerekiyor ama şu anki yönetimle zor. CHP şuan kuşatılmış durumda. Grup başkanvekili Emre Uslu talimatı ile iş yapan bir adama dönmüş. Skandal ötesi bir şey.” ifadelerini kullandı.
Kemal Kılıçdaroğlu Hakkında
Kemal Kılıçdaroğlu, 1948 yılında Tunceli'nin Nazımiye İlçesi'nde dünyaya geldi.ilk ve ortaöğrenimini Erciş, Tunceli, Genç, Elazığ gibi Anadolu'nun çeşitli yerlerinde tamamladı.1971 yılında ise Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nden (Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi)mezun oldu. Lisans öğrenimini tamamladığı 1971 yılında, girdiği hesap uzman yardımcılığı sınavının ardından Maliye Bakanlığı'nda göreve başladı. Daha s...
devamı
18 Şubat 2015 Çarşamba günü yayınlandı