Kılıçdaroğlu'ndan ittifak açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ' Biz, erken seçime hazırız. Ekonominin daha da kötüye gideceğini düşündükleri an bir erken seçime giderler ' dedi.
İyi Parti Kemal Kılıçdaroğlu 


SEÇiM İTTiFAKI TARTIŞMASI

Seçim ittifakı tartışmalarını değerlendiren Kılıçdaroğlu, 'Düzenlemeyi görmeden yorum yapmak doğru değil. Önümüzdeki süreç zaten ittifak süreci olacak. Demokrasiden yana olanlar, otoriteden yana olanlar bir ittifak oluşturacaktır. Yani vatandaşlar böyle bir ayrım içinde kalacaklardır. Burada şu nokta önemli, kim açık ve net demokrasiden yana, kim açık ve net otoriter rejimden yana tavır koyacak? Ben hiçbir ülkücünün otoriter yönetimden yana olduğunu düşünmüyorum. Demokrasi milliyetçilerin olmazsa olmazıdır' dedi.

'İyi Parti ya da HDP ile ittifak yapılıp yapılamayacağına' ilişkin soru üzerine Kılıçdaroğlu, 'Bugün için herhangi bir ittifak oluşturmak söz konusu değil. Demokrasiden yana kim tavır alıyorsa biz onlara 'evet' deriz. Kim demokrasiyi savunuyorsa, yargı bağımsızlığından yanaysa elbette, nasıl reddebiliriz?' ifadesini kullandı.

İyi Parti Hakkında
Partinin adı, logosu ve amaçları neler? Akşener'in önderliğindeki bu yeni siyasi oluşumla ilgili ayrıntılar son dakikaya kadar sır gibi korundu. Partinin kurucu üyeleri için Salı akşamı bir yemek verildi. Partinin logosunu da ilk kez bu yemeğe katılan partinin kurucularından emekli SAT komandosu Ali Türkşen, Twitter hesabı üzerinden paylaştı. Partinin güneş biçimindeki sarı-lacivert logosunda sekiz çizgi bulunuyor. Bu çizgilerin yeni partinin tan...
devamı
Kemal Kılıçdaroğlu Hakkında
Kemal Kılıçdaroğlu, 1948 yılında Tunceli'nin Nazımiye İlçesi'nde dünyaya geldi.ilk ve ortaöğrenimini Erciş, Tunceli, Genç, Elazığ gibi Anadolu'nun çeşitli yerlerinde tamamladı.1971 yılında ise Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nden (Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi)mezun oldu. Lisans öğrenimini tamamladığı 1971 yılında, girdiği hesap uzman yardımcılığı sınavının ardından Maliye Bakanlığı'nda göreve başladı. Daha s...
devamı
19 Aralık 2017 Salı günü yayınlandı