Egemen Bağış CHP’yi ağır eleştirdi

AK Parti 8. Bölge Eğitim ve Değerlendirme Toplantısı'na katılmak üzere Şanlıurfa'ya gelen Avrupa Birliği (AB) Bakanı Egemen Bağış, CHP ' nin ihanetçilikle kendilerini görmelerini eleştirdi.
Chp Egemen Bağış Ak Parti Deniz Baykal İhanet 

AK Parti 8. Bölge Eğitim ve Değerlendirme Toplantısında konuşan Avrupa Birliği (AB) Bakanı Egemen Bağış ' ın hedefinde CHP eski genel Başkanı Deniz Baykal vardı.

CHP ' nin içinde ihanetçi olduğunu söyleyen Deniz Baykal ' a ilişkin konuşma yapan Bakan Bağış şunları söyledi ' ' Şanlıurfa ' da partisinin 8.Siyasetle ilgili bir gözlemimi sizlerle paylaşmak istiyorum, Ak Parti 2001 ' de kuruldu 2002 de iktidara geldi. Hamd olsun cumhuriyet tarihinin en uzun iktidarıyız. Çok şükür ne 57 ne 58 nede 59,ne 61. Hükümetlerin hiç birinde Ak Partinin yüzünü kara çıkaracak başını öne eğdirecek hiçbir kriz yaşatmadık bu memlekette. Her zaman halkımızı milletimizi sevdik, çok şükür birçok badiri atlatmamıza rağmen hiçbir Ak Partili davasına, Genel Başkanına, genel merkezine ihanet etmedi. Geçenlerde Antalya milletvekili olan Bir CHP ' linin eski CHP Genel Başkanı olan Sayın Baykal ile ilgili mülakatını okudum, Sayın Baykal o mülakatında diyor ki, siyasette ihanet kotası yüzde 10 dur, yani kendi çalışma arkadaşlarınızdan yüzde 10 ' u ihanet eder size diyor. Onca yıl siyaset yapmış ben çocuktum Sayın Baykal Başkandı, Genel Başkandı, Genel Sekreterdi, bunca yıl CHP Genel Başkanlığı yapmış bir kişinin onca yıllık birikiminden sonra siyasetteki yüzde 10 oranında ihanet kotasının olmasını söylemesi aslında çok düşündürücüdür. İşte Ak Partiyi farklı kılanda budur, bu Pazar günü ailelerinizle olmak varken, sevdiklerinizle birlikte olmak varken sabahın erken saatlerinden bu ana kadar aynı coşkuyla aynı ilgiyle bu salonu dolduruyorsunuz sizin gönlünüzde millet sevgisi var, birbirimize olan muhabbet var. Ama rakibimiz demiyorum rakibimiz olmaya çalışan, alternatifimiz olmaya çalışan, partinin en uzun süre genel başkanlığını yapmış şahısta kendi içlerindeki ihaneti her içindekilerin yüzde 10 unun hain olduğunu itiraf ediyor. Çok şükür 12 yıldır iktidardayız 13 yıllık partiyiz bu partide davasını bırakıp giden üç kişiyi geçmedik, kimi gün listeler açıklandı kendisini listede görmeyen arkadaşlarımız, yine bu partide başka görevde yer aldı, yine birlikte ter döküp beraber çalışıyoruz. Kimi gün geldi bu arkadaşlara başka görevler verildi, hiç birimiz makam için, mevki için değil tam tersi ülke için, millet için siyaset yapıyoruz. İşte o yüzden bu partinin mensubu olmak makamların en büyüğü, bu millete hizmet etmekte şereflerin en şereflisidir'' diye konuştu.

Deniz Baykal Hakkında
Hüseyin Hilmi Bey ile Feride Hanım'ın oğludur. 1952 yılında Antalya Atatürk Ortaokulundan, 1955 yılında Antalya Lisesi'nden mezun oldu. 1959 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ne 1960 yılında asistan olarak girdi. 1963'te doktora çalışmalarını tamamladıktan sonra iki yıl Rockefeller Foundation bursu ile ABD'de kaldı ve Columbia Üniversitesi ile Berkeley Üniversitesi'nde çalışmala...
devamı
22 Nisan 2013 Pazartesi günü yayınlandı