Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Somali'ye destek sözü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Conrad Otel'de, Somali Altıncı Yüksek Düzeyli Ortaklık Forumu'nun açılışında konuştu.
Somali Afrikalı Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 


İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Dünyadaki en büyük büyükelçiliğimizi Mogadişu'da inşa ettik. Doğu Afrika'nın en büyük hastanelerinden olan Mogadişu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni açtık. 100 yataklı kadın ve doğum hastanesi de faaliyete girecektir. Askeri faaliyetler de başlayacak. Somalili binin üzerinde öğrenciye burs veriyoruz. Somali'nin yeniden inşasına omuz veriyoruz. Somali, Afrikalı kardeşlerimizle kurmak istediğimiz ilişkinin sembolü olmuştur.

Uluslararası toplumun Somali'de daha fazla saha inmesini önemsiyoruz. Somali halkını daha iyi anlamak önemlidir. Ayrıca yatırımlar eklemezsek başarılı olamayız. Yatırımlar şarttır.

Rejim ve destekçisi ülkeler hava saldırılarını yoğunlaştırdılar. Bu saldırılarda son 10 günde 600'den fazla insan hayata gözlerini yumdu. Nitekim Suriye terör ihraç eden konuma geldi. Sınırımız sadece Suriye ile 911 kilometredir. Teröre ve teröre destekleyen ülkelere karşı ortak duruş sergilemek gerekiyor. Biz Türkiye olarak, 30 yıldır ülkemizde mücadele ediyoruz.

Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
23 Şubat 2016 Salı günü yayınlandı