Bülent Arınç'tan Selahattin Demirtaş çıkışı

Bakanlar Kurulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplandı.
Bülent Arınç Selahattin Demirtaş Bakanlar Kurulu 


Başbakanlık Merkez Bina'da düzenlenen toplantı sonrası Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç açıklamalarda bulundu.

Arınç, Selahattin Demirtaş'a sert sözlerle yüklendi. Arınç'ın açıklamarı şöyle:

'Terör eylemleri bitecektir ve çözüm süreci bundan sonra konuşulmaya başlanacaktır. Molotof atanlarla çözüm sürecinin konuşulmasını kimse beklemez. Hükümetimiz bu konuda kararlıdır. Kimseyle alıp veremeyeceğimiz yok. HDP legal bir partidir. Çözüm sürecinde bizim partnerimizdir.

Onlarla iyi ilişkiler kurmak ve dürüst bağlamda çalışmayı arzu ederiz. HDP'li vekillerle iyi ilişkilerimiz olduğunu herkes bilmektedir.

6 yıldan bu yana çözüm sürecini en çok savunanlardan biriyim. Terörün sona ermesi akan kanın durması hedefimizdir. Ama birilerinin beklediği gibi çözüm süreci çözülme süreci değildir. Kurumlarda yapılanları herkes çok iyi biliyor. HDP'li vekillerden hiçbiri beni çözüm süercini bozmaya çalışmakla itham etmedi. HDP'li vekiller beni her zaman takdir etti.

Demirtaş çözüm süreci konusunda iyi niyetli çaba gösteren birisi değildir. Dilerim ki bu noktadan sonra bu süreci baltalayacak hareketin içerisinde olmaz. Çözüm sürecine bugüne ne kadar sorun çıkarılmışsa bunların en başında gelen Selahattin Demirtaş'tır.



Selahattin Demirtaş Hakkında
Selahattin Demirtaş 1973 yılında Diyarbakır’da doğdu, ilkokul ve liseyi burada bitirdi. Lise sonrasında 9 Eylül Üniversitesi Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu’nda okumaya hak kazanan Demirtaş, iki yıl okuduğu bu bölümden politik gerekçeler nedeniyle ayrılmak zorunda kaldı. Ardından bir kez daha girdiği üniversite yerleştirme sınavında Ankara Üniversite Hukuk Fakültesi’nde okumaya hak kazandı ve başkente taşındı. Hukuk Fakültesi’nden mez...
devamı
2 Mart 2015 Pazartesi günü yayınlandı