Bingöl: CHP miting düzenleyecek

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, CHP'nin 24 Temmuz Pazar günü, İstanbul Taksim Meydanı'nda, 'Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi' düzenleme kararı aldığını bildirdi.
Tekin Bingöl 15 Temmuz Darbe Girişimi Chp Darbe Girişimi Kemal Kılıçdaroğlu 


Bingöl, CHP'li bazı milletvekilleriyle TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ordu içindeki cuntanın 15 Temmuz akşamı bir darbe girişiminde bulunduğunu anımsatan Bingöl, olayın başladığı andan itibaren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başta bütün CHP'li milletvekilleri ve üyelerin, net bir tavır koyarak, söz konusu darbe girişimine karşı duruş sergilediklerine işaret etti.

'Bizim için cumhuriyetin değerlerini korumak, demokrasiyi koruyup kollayıp, kurumsallaştırmak ve bütün bunları gerçekleştirmek için de vazgeçilmez olan parlamenter demokratik sistemi yaşatmak en büyük önceliğimizdir.' ifadesini kullanan Bingöl, 'Bu nedenle bu darbe girişimine, kim ve kimler tarafından yapıldığı henüz belli değilken, darbenin başarıya ulaşıp ulaşamayacağı dahi belli değilken aynı kararlılıkla bir karşı duruş sergiledik. 93 yıllık siyasi yaşamımız boyunca Cumhuriyet Halk Partisi hep darbelere karşı durmuştur. 15 Temmuz'da da bu tavrını sürdürdü. Bundan sonra da askeri ve sivil darbelerin tamamına karşı duracağız.' değerlendirmesinde bulundu.
Kemal Kılıçdaroğlu Hakkında
Kemal Kılıçdaroğlu, 1948 yılında Tunceli'nin Nazımiye İlçesi'nde dünyaya geldi.ilk ve ortaöğrenimini Erciş, Tunceli, Genç, Elazığ gibi Anadolu'nun çeşitli yerlerinde tamamladı.1971 yılında ise Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nden (Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi)mezun oldu. Lisans öğrenimini tamamladığı 1971 yılında, girdiği hesap uzman yardımcılığı sınavının ardından Maliye Bakanlığı'nda göreve başladı. Daha s...
devamı
20 Temmuz 2016 Çarşamba günü yayınlandı